GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ για τον Τραμπ! Οι (άγνωστες) σχέσεις του Φλιν με την Τουρκία και τη Ρωσία

Νέος πονοκέφαλος για τον Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται ο πρώην συνεργάτης του Μάικλ Φλιν. Πριν από λίγες ημέρες οι επικεφαλής της Επιτροπ...

Νέος πονοκέφαλος για τον Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται ο πρώην συνεργάτης του Μάικλ Φλιν.
Πριν από λίγες ημέρες οι επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν από το FBI και τον Λευκό Οίκο τα έγγραφα για τις επαφές του Φλιν με την Ρωσία, την Τουρκία και άλλους.

Ο Φλιν αντιστράτηγος εν αποστρατεία ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει τη φυλάκιση της Χίλαρι Κλίντον, είχε χαρακτηρίσει τον Μπάρακ Ομπάμα ως ψεύτη που δεν είχε σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους και το όνομά του είχε ακουστεί για την θέση του υπουργού Άμυνας.

Τον περασμένο μήνα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, 24 μέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, όταν έγινε γνωστό ότι είχε συζητήσει το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, προτού ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία, ενώ την ίδια ώρα είχε δηλώσει το αντίθετο στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ο οποίος τον υπερασπίστηκε για αυτό δημόσια.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Φλιν να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα, είχε τονίσει ότι η παραίτηση σήμαινε πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Ο Φλιν, όμως, δεν είχε σχέσεις μόνο με την Ρωσία αλλά και με την Τουρκία.Η εταιρεία του Flynn Intel Group είχε λάβει για το 2016 πάνω από μισό εκατομμύριο δολλάρια από την ολλανδική συμβουλευτική εταιρεία Inovo του Τούρκου Εκίμ Αλπτεκίν ο οποίος συνδέεται με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Σκοπός ήταν να ερευνήσει τον αυτοεξόριστο Φετχουλάχ Γκιουλέν που ζει στην Πενσυλβάνια και κατηγορείται από τον Ερντογάν για την απόπειρα του πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Μάλιστα, την ημέρα των Αμερικανικών εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Φλιν δημοσίευσε στην εφημερίδα The Hill ένα άρθρο με τίτλο «Η σύμμαχος μας Τουρκία βρίσκεται σε κρίση και έχει ανάγκη την στήριξή μας». Σε αυτό χαρακτήριζε τον Γκιουλέν ως ακραίο Ισλαμιστή και Οσάμα Μπιν Λάντεν της Τουρκίας, για αυτό, προσέθετε, οι αμερικανικές αρχές έπρεπε να τον εκδώσουν.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν γνώριζε πως ο Φλιν είχε αναλάβει τέτοιο έργο, όταν τον επέλεγε για την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, μια θέση που θα του έδινε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα αλλά και θα του επέτρεπε να πρωταγωνιστεί στην χάραξη της πολιτικής ασφάλειας της χώρας.
Αλεξία Καψαμπέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση