GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοτζιάς: Η Ελλάδα έχει φτάσει στα έσχατα όριά των δυνατοτήτων της

"Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα διαθέτει τη δυνατότητα και τους οικονομικούς πόρους να δεχτεί πρόσφυγες, οι οποίοι θα σταλούν από χώρες ...


"Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα διαθέτει τη δυνατότητα και τους οικονομικούς πόρους να δεχτεί πρόσφυγες, οι οποίοι θα σταλούν από χώρες της βόρειας Ευρώπης. Ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης νομίζουν ότι η νότια Ιταλία και η Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εάν να ήταν κλειστά κιβώτια, όπου μπορεί να αποθηκεύσει κανείς πρόσφυγες" δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην Welt, αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εφαρμοστούν ξανά οι κανόνες του Δουβλίνου από την 14η Μαρτίου και στην αναγγελία του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ ότι θα στέλνονται στην Ελλάδα πρόσφυγες, των οποίων το αίτημα ασύλου απορρίπτεται στη Γερμανία, αφού η κατάσταση εκεί βελτιωθεί.

«Η Ελλάδα έδειξε μεγάλο ανθρωπισμό με το να δεχτεί πρόσφυγες. Ένα νέο κύμα προσφύγων, όμως, αυτό το καλοκαίρι θα την επιβάρυνε υπερβολικά. Η Ελλάδα έχει φτάσει στα έσχατα όριά των δυνατοτήτων της. Χρειαζόμαστε επειγόντως μεγαλύτερη υποστήριξη από τις χώρες μέλη της ΕΕ, για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

«Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δέχονται πολύ λίγους πρόσφυγες και η υποστήριξη στο θέμα της επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου είναι ένα μόνον κλάσμα των όσων μας υποσχέθηκαν. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι δεν έχει στρατηγική αντιμετώπισης κρίσεων. Κοινές αποφάσεις, όπως αυτή της κατανομής προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη, θα πρέπει και να εφαρμόζονται από κοινού» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στη γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση