GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ! Αλλαγές-σοκ στην απόκτηση ειδικότητας...

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει για τους ειδικευόμενους γιατρους του ΕΣΥ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων τους, εάν εφαρμοστούν οι α...

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει για τους ειδικευόμενους γιατρους του ΕΣΥ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων τους, εάν εφαρμοστούν οι αλλαγές για την απόκτηση ειδικότητας που δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθηγητής κ. Κώστας Μάρκου, μιλώντας σε συνεδρίαση της Ένωσης Ιατρών Αχαΐας «Οι ειδικευόμενοι είναι εκπαιδευόμενοι και όχι εργαζόμενοι», φράση που θεωρείται ότι αφήνει… ορθάνοιχτο το θέμα της αμοιβής των γιατρών που ειδικεύονται στα νοσοκομεία.

«Το Κίνημα Νέων Ιατρών παραμένει αμετακίνητο στο αίτημά του για Αξιοπρεπή Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Αυτό δεν είναι εφικτό με ειδικευόμενους – σκλαβάκια και τιραμόλες που βουλώνουν τρύπες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Νέων Ιατρών.

«Όποιος γνωρίζει την πραγματικότητα των αποστελεχωμένων κλινικών των ελληνικών νοσοκομείων δεν μπορεί παρά να γελάσει αφού η έλλειψη ειδικευόμενων και ειδικών είναι τέτοια που πριν ακόμα καλά καλά κενωθεί μια θέση, διευθυντές αναγκάζονται να παίρνουν τηλέφωνα τους επόμενους ειδικευόμενους της λίστας παρακαλώντας να επισπεύσουν όσο μπορούν» επισημαίνουν.

Αναφορικά με το οριζόμενο «ως πεδίο ευθύνης ολόκληρη την ΥΠΕ και την εναλλαγή (rotation) σε πολλαπλές θέσεις σε πολλαπλά νοσοκομεία του ειδικευόμενου δήθεν χάριν της εκπαίδευσης σε διαφορετικές συνθήκες, στατιστικές περιστατικών, εξειδικευμένου εξοπλισμού και / ή προσωπικού, ευθύνης κ.α», το Κίνημα Νέων Ιατρών διατυπώνει την αντίθεσή της με αιχμηρό όσο και σαρκαστικό παράδειγμα: «ένας ειδικευόμενος θα τοποθετείται στην 6η ΥΠΕ και θα κάνει ένα χρόνο στο Αγρίνιο, 2 στο Ρίο, 6 μήνες στο Αίγιο, 3 στον Άγιο Ανδρέα και άλλους 3 στον Πύργο. Δεν μας είπαν οι «σοφοί» αν το τσαντίρι θα μας αφήνουν να το στήνουμε εντός του προαυλίου χώρου ή προσβάλλει και αυτό την αισθητική τους» τονίζουν δηκτικά οι εκπρόσωποι των ειδικευόμενων γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση