GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε ανοιχτό το κινητό εν ώρα πτήσης;

Μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουμε όλοι όταν ανέβουμε σε ένα αεροπλάνο, είναι να απενεργοποιήσουμε το κινητό μας αλλά και όλες τις...


Μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουμε όλοι όταν ανέβουμε σε ένα αεροπλάνο, είναι να απενεργοποιήσουμε το κινητό μας αλλά και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που κουβαλάμε. Αυτό εξάλλου μας προτρέπουν και οι αεροσυνοδοί, για να μην υπάρξουν παρεμβολές.
Τι θα συμβεί όμως αν δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες και αφήσουμε το κινητό μας ανοιχτό;
Σύμφωνα με πιλότο γνωστής αεροπορικής εταιρείας, μάλλον δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα.
«Απολύτως τίποτα που να προκαλεί ανησυχίες. Τα αεροπορικά συστήματα ελέγχου σήμερα, είναι τόσο πολύ εξελιγμένα, που (καμία συσκευή τηλεφώνου) δεν θα τους προκαλούσε παρεμβολή», είπε ο πιλότος, συμπληρώνοντας :
«Οι κανονισμοί των πτήσεων συντάχθηκαν σε μια εποχή, αρκετά πίσω στο παρελθόν, όταν ακόμα δεν υπήρχαν ούτε iPads. Όσο περνούν τα χρόνια όμως, οι κανονισμοί «μαλακώνουν» – σήμερα μπορείς να χρησιμοποιείς ψηφιακές συσκευές σε λειτουργία πτήσης- και σύντομα θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές».
Ο πιλότος της Easyjet, Chris Forster, μιλώντας στην Liverpool Echo, ανέτρεψε και άλλους πολλούς μύθους σχετικά με τις πτήσεις.
Μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;
Όπως αναφέρει ο Forster, όχι, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατο να συμβεί, καθώς οι καμπίνες του αεροσκάφους λειτουργούν με συμπιεσμένο αέρα και οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν γίνει πλήρης αποσυμπίεση.
Μπορούν οι αναταράξεις να ρίξουν ένα αεροπλάνο;
Η περίπτωση του μία ανατάραξη να προκαλέσει την πτώση ενός αεροπλάνου είναι πάρα πολύ μικρή. Ένα αεροσκάφος έχει κατασκευαστεί για να αντέχει πολλές φορές τη δύναμη των αναταράξεων που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε.
Αν και «υπάρχει μια πιθανότητα να προκύψει βλάβη στη μηχανή του αεροσκάφους» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτό «είναι μια αρκετά ακραία πιθανότητα, καθώς το επίπεδο φροντίδας και λεπτομερούς ελέγχου που υπάρχει κατά τη συντήρηση των μηχανών, είναι απίστευτα υψηλό», σύμφωνα με τον Forster. «Οι περισσότεροι από εμάς είναι απίθανο να βιώσουμε τεχνικά λάθη κατά τη διάρκεια της καριέρας μας, ακόμα περισσότερο μηχανικά λάθη», συμπληρώνει.
Γιατί πρέπει να σηκώνουμε το τραπεζάκι πριν την απογείωση και την προσγείωση;
Σε περίπτωση εκκένωσης του αεροπλάνου, το τραπεζάκι θα μπορούσε να προκαλέσει τον τραυματισμό των επιβατών σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση