GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ουκρανία

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη, μετά από διαρροή μεθανίου, σε ένα ανθρακωρυχείο στην περιοχή του Λβιβ, στη δυτική Ουκρα...


Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη, μετά από διαρροή μεθανίου, σε ένα ανθρακωρυχείο στην περιοχή του Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, μια στοά του ορυχείου κατέρρευσε μετά την έκρηξη. Οκτώ ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και άλλοι 20 κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Στο ορυχείο εργάζονται συνολικά 172 άνθρωποι αλλά μόνο 34 βρίσκονταν στις στοές τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κήρυξε εθνικό πένθος και διέταξε την επιθεώρηση όλων των ορυχείων της χώρας ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

"Το ορυχείο ήταν σε κακή κατάσταση, στην ίδια που είναι και η ουκρανική οικονομία", εξήγησε ο συνδικαλιστής Μιχαήλο Βόλινετς, διευκρινίζοντας ότι εδώ και χρόνια δεν είχε γίνει κανένα έργο για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες ήταν "πεπαλαιωμένα".

Στον τόπο του δυστυχήματος αναμένονται αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Βολοντιμίρ Γκρόισμαν και ο υπουργός Ενέργειας Ίγκορ Νασάλικ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση