GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Η ..."πολιτική φαρυγγίτιδα" του κ. Καραμανλή!

Aπό τον  Μιχ. Καρχιμάκη Μίλησε ο κ. Καραμανλής μετά απο οκτώ χρόνια αφωνίας λόγω"πολιτικής φαρυγγίτιδας". Αφορμή η "...

Aπό τον Μιχ. Καρχιμάκη

Μίλησε ο κ. Καραμανλής μετά απο οκτώ χρόνια αφωνίας λόγω"πολιτικής φαρυγγίτιδας".
Αφορμή η "δικαίωση" λέει με την οποία πανηγυρίζει οτι κλείνει η μεγάλη πληγή του Βατοπεδίου.

Ποιά ακριβώς πληγή κλείνει;
Για ποιά αποκατάσταση αλήθειας μιλάει;

Οταν η ίδια η δικαστική απόφαση διατυπώνει ρητά οτι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές ,δηλαδή δικές του για την μεγάλη επιχείρηση υφαρπαγής της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων αξίας πολλών δις;

Οταν η ίδια η απόφαση επιβεβαιώνει οτι οι επιχειρούμενες να παραχωρηθούν εκτάσεις ανήκουν μόνο στο δημόσιο,αλλα με εντολές της κυβέρνησης του δρομολογήθηκαν οι παραχωρήσεις των δημοσίων εκτάσεων και η απώλεια κυριότητας του δημοσίου ;

Για τις δηλώσεις του κ. Μπαλτακου τον Μάιο του έτους 2013 στο ξενοδοχείο Κάραβελ που προεξοφλούσε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου θα μιλήσει κανεις;

Αλήθεια για την καταστροφή της χώρας απο την διακυβέρνηση του θα μιλήσει ποτέ ο κ. Καραμανλης, η εχει πάθει αφωνία λόγω πολιτικής φαρυγγιτιδας εδω και οκτώ χρόνια;

Για τα βάσανα που φόρτωσε στις πλάτες του Ελληνικού λαού θα πει καμία κουβέντα;

5 σχόλια

  1. Μιλάει καί τό Πασόκ τού Σημίτη, τού Γαπ .Οι εθνικοί ολετήρες. Αυτοί πού μάς έβαλαν στήν ευρωζώνη μέ τά γνωστά σουάπς τής Γκόλμαν Σάκς καί μάς έφεραν τό ΔΝΤ. Δέν δικαιούστε νά ομιλείτε εσείς όπως έλεγε καί ο δικός σας Μένιος Κουτσόγιωργας.Ο λαός σάς έστειλε εκεί πού αξίζατε. Στόν κάδο τών αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

    Κόλαφος για Τσίπρα και Σαμαρά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα

    Υιοθετήθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση για το ρόλο και τη λειτουργία των Τρόικα στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος).
    * Η έκθεση (Ngoc και Karas) που υπερψηφίστηκε και από τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η δημιουργία του σχήματος των Τρόικα ήταν αναπόφευκτη στην πρώτη φάση της κρίσης, λόγω της απουσίας κατάλληλων μηχανισμών και κατάλληλων πολιτικών στο Ευρωπαϊκό επίπεδο...
    *Ταυτοχρόνως, ασκεί, έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι Τρόικες σε ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ζητήματα διαφάνειας, αλλά και στο συχνά ανεπαρκή συντονισμών μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Έντονη κριτική επίσης ασκεί η έκθεση και για τις αστοχίες στον οικονομικό σχεδιασμό και στις προτάσεις πολιτικής.

    ** το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα
    (…)Ειδικότερα, για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος, ενώ αναφέρει ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010.
    Η έκθεση αναγνωρίζει στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην χώρα χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και στο μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται, ασκώντας παράλληλα κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους

    ΣΧΟΛΙΟ: Η αξιολόγηση των πολιτικών που ασκήθηκαν από τα ευρωπαϊκά κράτη με την επίβλεψη της τρόικα περιέχεται στην έκθεση που παραθέσαμε παραπάνω και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας εισήλθε στο πρόγραμμα του μνημονίου ενώ διευκρινίζει ότι η ένταξή μας στο μνημόνιο οφείλεται στη στατιστική απάτη της κυβέρνησης Καραμανλή με Υπουργό Οικονομικών τον Παπαθανασίου

    [Αποκαλυπτικό: Ο Παπαθανασίου έστειλε εν γνώσει του πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα #elleimma2009]. Πρόκεται για την απόλυτη δικαίωση του τότε οικονομικού επιτελείου Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη και προφανώς της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Παρ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ που επιθυμούσαν διακαώς να πέσει άπλετο φως στην περίπτωση του πρώτου μνημονίου, καταψήφισαν το πόρισμα της συγκεκριμένη έκθεσης. Εύλογα αναρωτιέται ο Φίλιππος Σαχινίδης στο τουίτερ:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας
    είχαν επενδύσει πολλά σε αυτή την εξεταστική επιτροπή για το ρόλο της τρόικα. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τσίπρας επισκέφθηκε τους 2 εισηγητές της επιτροπής στις Βρυξέλλες και τους ζήτησε «να επεκταθεί η διάρκεια, αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει»! Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η πολιτική του μνημονίου μάς επιβλήθηκε και ήταν επιλογή που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Θυμίζουμε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα "το πρώτο Μνημόνιο επιβλήθηκε παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία. Η τότε κυβερνητική πλειοψηφία είχε απλώς εξουσιοδοτήσει τον υπουργό των Οικονομικών -ο οποίος δεν έχει περιληφθεί στον κύκλο ακροάσεων της Επιτροπής- για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου" .
    Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο πολιτικό «άδειασμα» που συνέβη σε ελληνικό κόμμα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

    N Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 15,6% ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ===========================================================================
    Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε

    Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
    Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντημνιμονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
    «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.

    «Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».
    Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:
    «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
    Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ! Μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει ο κ. Τσίπρας ότι δεν συγκαλύπτει την διαφθορά.
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ !!
    =======================================================
    H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
    (Αποτελέσματα 31/12/2003):
    1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=30 Δις Euro
    2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού ……………=3,3 % του ΑΕΠ
    3. Πρωτογενές Έλλειμμα …………………….= 0
    4. Πρωτογενές Πλεόνασμα …………………=1,7 % του ΑΕΠ
    5. Έλλειμμα Ισοζυγ. Τρεχ. Συναλλαγών.= 8,65 Δις
    6.ΔημόσιοΧρέος……………………………..=178 Δις
    Και ας δούμε πως ήταν οι ίδιοι οικονομικοί δείκτες, όταν αποχώρησε ο κ. Καραμανλής.
    ================================================
    Β. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Αποτελέσματα 31/12/2009):
    1. Πρωτογενείς Δαπάνες …………..= 59 Δις (Αύξηση 96,66%)
    2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού…….=15.6 % του ΑΕΠ (36 Δις -Αύξηση 387,5%)
    3.Πρωτογενές Έλλειμμα …………….. =10,6 % του ΑΕΠ (24,5 Δις- Αύξηση = ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
    4. Πρωτογενές Πλεόνασμα ………….=0
    5. Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών
    (Εξωτερικών) Συναλλαγών …………=25,8 Δις (11,2%
    του ΑΕΠ) Αύξηση 198,2%
    6. Δημόσιο Χρέος ………………………..=299 Δις (129,7%
    του ΑΕΠ) Αύξηση σε Euro: 67,98%

    Τι ακριβώς συνέβη τότε κ.Τσίπρα?
    Δεν σας ενδιαφέρει να μάθουμε την αλήθεια?
    Γιατί συγκαλύπτετε αυτή την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ TΟN ΣΥΡΙΖΑ

    Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
    Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?
    Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,
    Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.
    Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.
    Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.
    Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.
    Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
    (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
    ------------------------------------------------------------------------------------
    ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

    *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
    *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση