GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεστ αίματος ανιχνεύει σε ποιο σημείο αναπτύσσεται ο καρκίνος

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πειραματικό τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο και, επιπλέον, να εντοπί...


Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πειραματικό τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο και, επιπλέον, να εντοπίσει σε ποιο σημείο του σώματος αρχίζει να αναπτύσσεται ο όγκος.
Το τεστ, εφόσον βελτιωθεί και εφαρμοσθεί κλινικά, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μειωθούν οι επεμβατικές διαδικασίες, όπως οι βιοψίες. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή εμβιομηχανικής Κουν Ζανγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics".
Τα συνήθη γενετικά τεστ αίματος για τον καρκίνο ανιχνεύουν το DNA που απελευθερώνεται από τα κύτταρα του όγκου. Όμως δεν είναι σε θέση να δώσουν ενδείξεις για το πού αναπτύσσεται ο καρκίνος μέσα στο σώμα. Αλλά, η γνώση της τοποθεσίας του όγκου είναι κρίσιμης σημασίας για την έγκαιρη και πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση