GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κυκλώνας Ντέμπι απειλεί σοβαρά το Κουίνσλαντ

Τουλάχιστον  30.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στα ειδικά καταφύγια στο Κουίνσλαντ της...


Τουλάχιστον  30.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στα ειδικά καταφύγια στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, καθώς ο κυκλώνας Ντέμπι πλησιάζει τις παράκτιες πόλεις, με ταχύτητα  τα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για την χειρότερη καταιγίδα όπου θα πλήξει την βορειοανατολική Αυστραλία τα τελευταία 6 χρόνια, μετά τον κυκλώνα Γιάσι του 2011, που ισοπέδωσε σπίτια, κατέστρεψε καλλιέργειες και ερήμωσε νησιωτικά θέρετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήδη υπάρχει ένας νεκρός.

Η Ντέμπι αναμένεται να χτυπήσει με όλη τη δύναμη της την Τρίτη ισχυρότατους ανέμους, καταιγίδες και παλιρροιακά κύματα και βρίσκεται στην κατηγορία 4, μόλις μία κλίμακα πριν το καταστροφικότερο 5. 

Το αεροδρόμιο στο Τάουνσβιλ είναι κλειστό ενώ κλειστά παραμένουν και λιμάνια στο Μακάι και το Χέι Πόιντ. Οι εργασίες στα ανθρακωρυχεία, στο Σάουθ Γουόκερ Κρικ έχουν επίσης ανασταλεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση