Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

  Φόβοι της αστυνομίας για νέους στόχους των Πυρήνων της Φωτιάς


  Φακέλους με αποδέκτες πολιτικούς, δημοσιογράφους και αστυνομικούς, στην Ελλάδα, φοβούνται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις δύο ευρωπαϊκές ενέργειες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ανησυχούν για μαζική αποστολή εκρηκτικών φακέλων, όμοιων με αυτούς που εστάλησαν σε Βερολίνο και Γαλλία, με Έλληνες ή Ευρωπαίους παραλήπτες, στη χώρα μας αυτή τη φορά, και έχουν δοθεί εντολές εγρήγορσης σε αστυνομικούς-συνοδούς και υποψήφιους στόχους.
  Οι αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας εκτιμούν ότι η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» άλλαξε πορεία και επιχειρεί να έχει μεγαλύτερο επικοινωνιακό εύρος στις ενέργειές της.
  Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζουν ότι τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2016 στάλθηκαν δολοφονικά εκρηκτικά πακέτα σε δικαστικό, η οποία είχε χειριστεί θέματα που αφορούσαν κατηγορουμένους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», και σε άλλον δικαστικό του Πειραιά που είχε ασχοληθεί με πολύκροτη δίκη μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Και στις δύο περιπτώσεις οι δικαστικοί λειτουργοί κατάλαβαν το εκρηκτικό περιεχόμενο των «σκαμμένων» βιβλίων και ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας για την εξουδετέρωσή τους.
  Και για τις δύο αποτυχημένες δολοφονικές ενέργειες δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης κάποιας τρομοκρατικής επωνυμίας, αν και υπήρχαν «πύρινες» υποψίες. Και οι δύο μηχανισμοί ήταν παρόμοιοι σε συνδεσμολογία (μανταλάκι, καλώδιο, μπαταρία, αντίσταση λάμπας), με αυτούς που στάλθηκαν σε Βερολίνο και Γαλλία, με σημαντική όμως διαφορά το μέγεθος της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Φόβοι της αστυνομίας για νέους στόχους των Πυρήνων της Φωτιάς Rating: 5 Reviewed By: Press- gr