GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έφερε το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο

Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στη χώρα αν είχαν γίνει ήδη εκλογές και είχε εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρι...


Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στη χώρα αν είχαν γίνει ήδη εκλογές και είχε εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές είναι συνεχές.

Αναφορικά με τις επαφές που είχε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της ΝΔ απέκρουσε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι “φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ”, σχολιάζοντας πως στην πραγματικότητα φορά “τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος”, και διευκρίνισε πως τους ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι η σχετική παραφιλολογία ξεκίνησε μετά από ένα σχόλιο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τους επεσήμανε ακόμα την ανάγκη ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι αντί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις φορτώνει με λογαριασμους τον λαό, καθυστερώντας την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και αποτρέποντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και ότι έχει ήδη φέρει το τέταρτο μνημόνιο “από το παράθυρο”, έχοντας δεσμευτεί για μέτρα μετά το 2018, τα οποία δεσμεύουν όχι μόνο την ίδια, αλλά την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τα μέτρα αυτά δεν θα τα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, και “τον λογαριασμό των μέτρων θα τον φορτωθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας”, ενώ αναφορικά με το τι θα κάνει μία μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ σημείωσε πως “θα κάνουμε ειλικρινή συζήτηση με τους δανειστές για τα μέτρα”, διεκδικώντας καλύτερους όρους, με “όπλο” την αξιοπιστία της.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζοντας αναλογία πέντε απολύσεων για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο για διάστημα πέντε ετών, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα αποδεχθεί παράνομες επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο.

Τόνισε παράλληλα πως οι απαιτήσεις των δανειστών είναι υπερβολικές και έχουν ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όμως κατηγόρησε και την κυβέρνηση ότι με τη στάση της έδωσε “πάτημα” στους δανειστές για να προβάλουν αυτές τις απαιτήσεις.

Όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, το χαρακτήρισε “καταστροφικό” για τη χώρα και διεμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει ένα νέο εκλογικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση