GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε - Τι σημαίνει το απαξιωτικό ύφος της γάτας

Την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι οι γάτες είναι εγωιστικά και συμφεροντολογικά ζώα, που δεν αρέσκονται στην ανθρώπινη παρουσία, διαψεύδ...


Την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι οι γάτες είναι εγωιστικά και συμφεροντολογικά ζώα, που δεν αρέσκονται στην ανθρώπινη παρουσία, διαψεύδει μελέτη κτηνιάτρων του Πανεπιστημίου του Όρεγκον στις ΗΠΑ.
Η έρευνα, που διεξήχθη σε μεγάλο αριθμό γατών, οικόσιτων ή εγκαταλελειμμένων σε καταφύγια, έδειξε ότι πολλές από αυτές προτιμούν να προσεγγίζουν ανθρώπους, αγνοώντας τα αγαπημένα τους τρόφιμα, το χορτάρι «κάντιπ» και τις άλλες γάτες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλές γάτες επιδιώκουν την «κοινωνικοποίηση» τους με τον άνθρωπο και ότι το απαξιωτικό ύφος που συχνά μοιάζουν να έχουν απέναντι στα αφεντικά τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τέχνασμα για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους ως υπερήφανα και ατίθασα αιλουροειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση