GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία απηύθυνε διαμαρτυρία στον ολλανδό πρέσβη στην Άγκυρα

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, δήλωσαν πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών, για ν...


Η Τουρκία κάλεσε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, δήλωσαν πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Ολλανδία, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Ρότερνταμ για να κινητοποιήσει την εκεί τουρκική κοινότητα υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -- ένα ζήτημα που μπορεί να διχάσει την Τουρκία, στην οποία διεξάγεται τον ερχόμενο μήνα δημοψήφισμα. Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή πως απαγορεύουν τη συγκέντρωση.

Η ολλανδική κυβέρνηση επικαλέσθηκε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια ως λόγους που την οδήγησαν να ανακαλέσει την άδεια προσγείωσης της πτήσης του Τσαβούσογλου. Διευκρίνισε πως η απειλή του Τσαβούσογλου μερικές ώρες νωρίτερα για πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ανακαλούνταν η άδεια να πραγματοποιήσει το ταξίδι, κατέστησαν αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης.

Μαρκ Ρούτε: Εντελώς απαράδεκτο το σχόλιο του Ερντογάν

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το σχόλιο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Ολλανδούς με τους Ναζί, ήταν «εντελώς απαράδεκτο».

Ο Ερντογάν αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης στην Ολλανδία του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση