GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Μικρές Οδύσσειες στο περιστύλιο της Βουλής

H έκθεση «Μικρές Οδύσσειες», που θα παρουσιάζεται ως το καλοκαίρι στο Περιστύλιο της Βουλής, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, στις...


H έκθεση «Μικρές Οδύσσειες», που θα παρουσιάζεται ως το καλοκαίρι στο Περιστύλιο της Βουλής, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, στις 17:30, από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνδυάζει αρχαία με νεότερα έργα, εμπνεόμενη από την έκθεση «Οδύσσειες», που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του. Παρουσιάζονται 35 αντικείμενα από την προϊστορία έως την ύστερη αρχαιότητα, 21 τεκμήρια της ιστορικής χαρτογραφίας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, και 21 έργα ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Τα έργα αρχαίας τέχνης του μουσείου, σε έναν διάλογο με τα νεότερα ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, προσφέρουν συνολική εικόνα του διαχρονικού ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους. Η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο.

Η διάρκειά της θα είναι έως τις 31 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, κάθε Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 14:00.

Η είσοδος θα γίνεται από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση