GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι όροι του Λεβέντη για να ψηφίσει τα μέτρα

Η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. Θα στηρίξω μέτρα μόνο εάν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Θέλω...


Η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. Θα στηρίξω μέτρα μόνο εάν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Θέλω χτυπηθούν οι παθογένειες, να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ» δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές.

"Η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. Θα στηρίξω μέτρα μόνο εάν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Θέλω χτυπηθούν οι παθογένειες, να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ", είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης και συνέχισε: "Εκτιμώ, ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, το φορτίο που θα σηκώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες. Προβλέπω επίσης, διπλές εκλογές, η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με την Φ. Γεννηματά, αφού ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική και έδωσε μπόνους 50 εδρών στον Μητσοτάκη, αλλά και αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει πάνω από 153 βουλευτές και δεν θα μπορεί να αντέξει περισσότερο από 6 μήνες. Έτσι, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση με καθυστέρηση 3 ετών".

Όσο για το ποιες είναι οι θέσεις της Ένωσης Κεντρώων σχετικά με το ασφαλιστικό, ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε: "Να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, να συγχωνευτούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις σε μία, με ανώτερο πλαφόν τα 1500 ευρώ. Να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και να φύγει το νεκρό φορτίο από το δημόσιο τομέα, γιατί τώρα έχουμε δικαιοσύνη; Που κόβουμε μισθούς και συντάξεις;", και πρόσθεσε ότι "εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να ληφθούν μέτρα για το ασφαλιστικό διαφορετικά θα καταρρεύσει. Στην Ελλάδα ισχύει ένας εργαζόμενος, ένας συνταξιούχος". Όσον αφορά στο θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι "είναι προνόμιο που έχει θεσμοθετηθεί πριν από πολλά χρόνια και η Ένωση Κεντρώων επιθυμεί την άμεση κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης. Τελεία και παύλα. Επίσης, η Ένωση Κεντρώων ζητά να μειωθεί κατά 50% η βουλευτική αποζημίωση και οι βουλευτές να μειωθούν από 300 στους 200".

Ο κ. Λεβέντης, απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τις απεργίες, με αφορμή και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προκάλεσε αντιδράσεις. «Όλες οι απεργίες στρέφονται κατά του συνόλου της κοινωνίας. Όλες οι απεργίες και οι αγρότες όταν ήταν στους δρόμους εγώ είπα να αποσυρθούν, να μην κλείνουν τους δρόμους. Δεν είναι σαν το ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή που επιδιώκουν τη διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης και μέσω αυτού του τρόπου άνοδο τους. Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο. Μόνο που αυτό προϋποθέτει να έχει και η εξουσία ευήκοα ώτα, δηλαδή για να μη γίνονται απεργίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικοί φορείς και η φωνή των συνδικαλιστών, γιατί όταν είναι κουφή η εξουσία σύρονται σε τέτοια μέτρα απελπισίας και στρέφονται κατά των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων οι διάφοροι κλάδοι».

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη είπε ότι "Ο Μεϊμαράκης εκφράζει την πτέρυγα Καραμανλή που οι Καραμανλήδες βοηθήσανε να μην είναι ο Τζιτζικώστας αρχηγός και να είναι ο Μητσοτάκης. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτη πλάνη. Δηλαδή ζητάει εκλογές, αυτό είναι δικαίωμά της, γιατί πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την χώρα. Από εκεί και μετά ενώ γνωρίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα και αυτή να έρθει τα ίδια θα λάβει. Η απατεωνιά των πολιτικών είναι ότι λένε ότι έχουν απόψεις ενώ δεν έχουν, αυτό κρατάει εκατό χρόνια. Σε όλα τα κόμματα. Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ενιαία? Ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν δε ψηφίζω τίποτα. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν οι πιο μετριοπαθείς και οι πιο ακραίοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση