GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σκοτάδι πίνω για πιοτό. Πω πω πω πω…Πω πω πω πω"

Η Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Η αρχική έμπνευσή της ανήκει στον έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποί...


Η Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Η αρχική έμπνευσή της ανήκει στον έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό.
Με αφορμή την σημερινή Ημέρα– με όλο τον σεβασμό τους αληθινούς ποιητές όλου του κόσμου αλλά με χιουμοριστική διάθεση - θυμόμαστε τους δύο κορυφαίους "ποιητές" του ελληνικού κινηματογράφου: Τον ποιητη Φανφάρα από την ταινία "Ξύπνα Βασίλη" και τον ποιητή Αυγερινό από το "Τύφλα ναχει ο Μάρλον Μπράντο.
Ο Σκοταδόψυχος
Ο ποιητής Φανφάρας (Γιώργος Μιχαλακόπουλος) είναι ίσως ο διασημότερος και πιο εκφραστικός ποιητής του ελληνικού κινηματογράφου.
Ποιος δεν θυμάται την απαγγελία του «Σκοταδόψυχου» - "Σκοτάδι πίνω για πιοτό…Πω πω πω πω…Πω πω πω πω" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση