GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημίτης, Παυλόπουλος και Μόντι στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ιδιαίτερα θερμή χειραψία με την πρώην υπουργό Εξωτερικών είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσέλευσή τ...


Ιδιαίτερα θερμή χειραψία με την πρώην υπουργό Εξωτερικών είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσέλευσή του στην αίθουσα, Κωνσταντίνος Καραμανλής, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών όπου διεξάγεται το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, παρουσία προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.  

Αποστολή στους Δελφούς: Γιώργος Λαμπίρης 

Ο κύριος Παυλόπουλος είχε χειραψία και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο οποίος είναι επίσης «παρών» για να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 
 
 
Από την πλευρά του ο κύριος Σημίτης, ο οποίος προσήλθε στην αίθουσα λίγο νωρίτερα είχε συνομιλία με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, καθηγήτρια, Ελένη Αρβελέρ. 
 
 
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που παρευρέθηκαν στην κεντρική ομιλία της πρώτης ημέρας του Φόρουμ, το οποίο ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, είναι και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. 
 
 
Ο κύριος Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη του Φόρουμ, σημείωσε: «Αυτό το Φόρουμ προσφέρει στον τόπο, προσφέρει στην Ευρώπη. Η φετινή μας συνάντηση συμπίπτει με τα 60χρόνια μιας ιστορικής στιγμής για την Ευρώπη. Τα 60 χρόνια από τη συνθήκη της Ρώμης. Ήταν το σταυροδρόμι, από το οποίο ξεκίνησε η δημιουργία της Ευρώπης, όπως τη φαντάστηκαν οι ιδρυτές της. Σε αυτά τα 60 χρόνια ζήσαμε πολλά και βρισκόμαστε σε μία στιγμή που πρέπει να σκεφτούμε ακόμα περισσότερα. Θεωρώ ακόμα συγκυρία τη χθεσινή λευκή βίβλο του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, πάνω στην οποία πρέπει να σκύψουμε. Και πρέπει να σκύψουμε γιατί δεν πήρε θέση πάνω στα όποια σενάρια, απλά εξέφρασε την άποψή του και εξέφρασε τη νοοτροπία των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση