GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ! Επιστροφή στην ...ύφεση

Yannis Koutsomitis   Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα Σοκαριστικά τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 4ου τριμήνου 2016 που ανακοίνωσε πρι...

Yannis Koutsomitis 
Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα
Σοκαριστικά τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 4ου τριμήνου 2016 που ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΛΣΤΑΤ:
Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση, έναντι 0,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση,
και μείωση 1,4% σε ετήσια βάση έναντι ανάπτυξης 0,2% που προβλεπόταν αρχικά.
Καταρρέουν όλες οι κυβερνητικές ανοησίες περί δήθεν ανάκαμψης.
Η Οικονομία έχει ανάγκη από ρευστότητα και σταθερότητα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και όχι ερασιτεχνικούς ζογκλερισμούς στου κασίδη το κεφάλι.
----------------------------------------
Υφεση (- 0,05% του ΑΕΠ) καταγράφει πλέον η οικονομία για το σύνολο του 2016 μετά την σημαντική αναθεώρηση των στοιχείων για το Δ τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου που ανακοίνωσε πρι λίγο η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η οικονομία καταέγραψε ύφεση 1,1% του ΑΕΠ αντί ανάπτυξης 0,3% του ΑΕΠ που ήταν η πρώτη εκτίμηση Στατιστικής Αρχής.

Από την δεύτερη μέτρηση της στατιστικής αρχής, διαπιστώνεται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του χρόνου παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.
Στην σύγκριση σε ετήσια βάση κατά το 4ο τρίμηνο 2016 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2015 το ΑΕΠ κατέγραψε μείωση κατά 1,1%, έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.
Επίσης υπήρξαν αναθεωρήσεις, μικρότερης κλίμακας, και στα προηγούμενα τρίμηνα, όπως για παράδειγμα το τρίτο, όπου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση, αντί αρχικής εκτίμησης για 2,2%.
Με βάση τις παραπάνω αναθεωρήσεις, τελικά το 2016 έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο (0,05%), αντί της προηγούμενης εκτίμησης για θετική πορεία 0,3%.
Η αναθεώρηση της πρώτης πρόβλεψης κατά 1,4% του ΑΕΠ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι, αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών μηνός Δεκεμβρίου) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

1 σχόλιο

  1. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει χτυπήσει δυο φορές αυτές της ήμερες, την πρώτη φορά ότι δεν ξέρει τον τύπο να βγάζει συντάξεις και σήμερα με την επιστροφή στην ύφεση [πια ύφεση;; του 2017 του πρώτου τριμήνου του 2017 που δεν έχει κλείσει ακόμα]]..

    Σήμερα όμως συναντήθηκαν Γερμάνια, Ιταλία, Ισπανία , Γαλλία ΚΑΙ συζήτησαν ΑΝΟΙΧΤΆ για την Ευρώπη ΔΥΟ ταχυτήτων..Εμείς είμαστε στη ΤΡΊΤΗ ούτε καν στην δεύτερη ταχύτητα..

    Για όσους ακόμα έχουμε τα λογικά μας αυτά που λέει ο Μητσοτάκης, Φώφη , Βενιζέλος, Λεβέντης ΚΑΙ sia θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που ΛΈΝΕ στον Ελληνικό Λάο ότι ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνη είναι ΈΝΑ μεγάλο παραμύθι ..δεύτερο την Ευρωζώνη δεν την ενδιαφέρουν τα περιβόητα ΣΎΝΟΡΑ της Ευρωζώνης..και τρίτο η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν θα έλθει ΠΌΤΕ όσο κάθε τρεις ΚΑΙ ΛΊΓΟ έρχονται οι Δ-ΕΣΜΟΙ να ΑΞΙΟΛΟΓΟΎΝ την Ελλάδα μας/σας διότι αυτοί ΑΝΟΊΓΟΥΝ Η ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ ..

    ΑΥΤΉ είναι η πολιτική ΑΣΤΆΘΕΙΑ φίλοι μου ΚΑΙ ΌΧΙ αν μαζευτούν όλοι οι πολιτικοί μας ΝΑ ΛΈΝΕ ΤΑ ΊΔΙΑ όπως νομίζουν Λεβέντης--Φώφη- Βενιζέλος - Θεοδωράκης και SIA...Αποκρατικοποίησης κύριοι σε φυσικά ΚΡΑΤΙΚΆ μονοπώλια , π.χ αεροδρόμια, λιμάνια, νερό, οδικά δίκτυα, σιδηροδρομικά δίκτυα, δίκτυα ενεργείας ΔΕΝ είναι επιχείρισης που φτιάχνουν πουλόβερ....Έτσι θα διαλύσουν και αγρότες και μικρομεσαίους και εργαζόμενους...

    Φαντάζεται να τα ελέγχει ΜΙΑ ΧΧΧ εταιρεία που θα φτάσουν οι τιμολογιακές ΤΙΜΕΣ στον μη ελαστικό πελάτη διότι δεν θα έχει να πάει ΠΟΥΘΕΝΑ ΆΛΛΟΥ >= ΣΕ ΆΛΛΟ ΜΑΓΑΖΊ= μη ελαστικός πελάτης... ΑΥΤΌ ΛΈΓΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΚΛΗΡΌ ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΟ ΚΑΡΤΈΛ...για να μην μιλήσουμε για τους μισθούς στους ΕΚΕΊ εργαζομένων και της συνθήκες εργασίες...

    Ακούτε τον Μητσοτάκη να λέει για πλεόνασμα 2%, ο Τσίπρας για 3,5% ΞΈΡΕΤΕ τι είναι αυτό το ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ μια μονάδα 1% του ΑΕΠ είναι ΕΝΑ ΔΙΣ ΟΚΤΑΚΌΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ όχι για τον ΛΑΌ, ΆΛΛΑ για να το παίρνει ο Μινώταυρος- ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ για τα χρέος...ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ;;; με 2% θα δίνουμε 6.5 ΔΙΣ ΕΥΡΏ ,μόνο στα τοκοχρεολύσια, το 3.5% 9 δις ευρώ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΎΣΙΑ...ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΣΆ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ;; 500 δις ευρώ...ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΤΑ ΦΆΓΑΝΕ/ΜΕ;;..και για να είμαι δίκαιος [ΤΟ τσακάλι] ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ υπουργό οικονομίας διαφωνεί με τον Μητσοτάκη να δίνουμε λέει το 2% στο ΧΡΕΟΣ και το 1,5% για την ανάπτυξη...

    ΑΥΤΉ είναι όλη η αλήθεια που δεν τολμά να σας πει κανείς ΚΑΙ όποιος τα υποστηρίζει, η τα υπογράψει ΑΥΤΆ είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ο λαός θα πρέπει να ετοιμάζει τα σαμποτάζ του ΑΛΛΑ και να χύσει αν χρειασθεί με ευχαρίστηση το αίμα του για τα ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ..

    Uros...Κάποιοι είναι έτοιμοι ΖΗΤΏ Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ..









    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση