GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα φάντασμα ήρθ' απόψε απ' τα παλιά...

Nikolaos Bokaris   Ένα φάντασμα ήρθ' απόψε απ' τα παλιά... Η γιαγιά της Ζαχάρως που έκαψε όλη την Ηλεία, μαζί με δεκάδες ανθρ...

Ένα φάντασμα ήρθ' απόψε απ' τα παλιά... Η γιαγιά της Ζαχάρως που έκαψε όλη την Ηλεία, μαζί με δεκάδες ανθρώπους, και ο χειριστής σέγας στην Εύβοια που έκαψε βουνά κι ανθρώπους ήταν κατάσκοποι των Τούρκων. Τι να απαντήσει κανείς σε αυτούς τους πολιτικούς ....

4 σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    Καίει κυβέρνηση και Μαξίμου επιστολή Ψωμιάδη για Βατοπέδι
    Τη μισή κυβέρνηση και το Γραφείο του πρωθυπουργού είχε ενημερώσει για τις... χρυσές ανταλλαγές πριν από τρία χρόνια.
    Τουλάχιστον η μισή κυβέρνηση και σίγουρα το Μαξίμου γνώριζαν και εγγράφως για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές-παραχωρήσεις των οικοπέδων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2005, όταν έγιναν και τα πρώτα συμβόλαια με τις παραχωρήσεις των 76 οικοπέδων-φιλέτων στη Θεσσαλονίκη.
    Ο Θ. Ρουσόπουλος στις δύο πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ισχυρίστηκε πως έμαθε για τις ανταλλαγές μόλις... τελευταία, «όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
    Πολλοί οι αποδέκτες. Σήμερα αποκαλύπτουμε τον μακρύ κατάλογο των αποδεκτών της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στις 16 Δεκεμβρίου 2005, στην οποία αναφερόταν στις παραχωρήσεις των οικοπέδων της Θεσσαλονίκης στη Μονή Βατοπεδίου.
    Εκανε, μάλιστα, λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» και προειδοποιούσε πως πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλούσε στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσήκωνε και θύελλα αντιδράσεων.
    Η αποκάλυψη των ντοκουμέντων της αλληλογραφίας της νομαρχίας με την υπηρεσία πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τα έγγραφα για τις ανταλλαγές κοινοποιούνταν στο ίδιο το γραφείο του Π. Ψωμιάδη- υποχρέωσε τελικά τον νομάρχη να καταθέσει στο νομαρχιακό συμβούλιο την επιστολή.

    Η επιστολή, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2005 και αριθμ. πρωτ. 4666, στάλθηκε πέντε μόλις μέρες πριν υπογραφούν, στο συμβολαιογραφείο της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη στην Αθήνα, από τον ηγούμενο Εφραίμ και από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Ξηραδάκη τα δύο πρώτα συμβόλαια που παραχωρούσαν στη Μονή τα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης. Αποδέκτες της επιστολής εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί, ο τότε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύριος Καρράς.
    Οι υπουργοί ήταν οι εξής: ο υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο τότε υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος, ο υπ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και η τότε υπ. Εθνικής Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Επίσης, οι υφυπουργοί: Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός, οι τότε υφυπ. Οικονομίας και Οικονομικών Χρ. Φώλιας και Π. Δούκας, καθώς και ο Αντ. Μπέζας που βρίσκεται μέχρι σήμερα στο ίδιο υπουργείο.
    Η επιστολή του κ. Ψωμιάδη αποτελεί ένα ακόμη ντοκουμέντο που δείχνει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το Μαξίμου γνώριζαν και έπρατταν εν κρυπτώ. Επίσης το ότι ο Π. Ψωμιάδης σιώπησε και συνήργησε στις μεταβιβάσεις, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο υπήρξε κεντρικός άνωθεν σχεδιασμός.
    ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΕΛΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστολή Ψωμιάδη συνέχεια

    ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
    Νευρική κρίση... στη ΝΔ
    Οι πρώτες καταθέσεις που «δείχνουν» εμπλοκή στην υπόθεση Βατοπεδίου των Θ. Ρουσόπουλου και Π. Δούκα, αλλά και η νευρική κρίση που προκαλεί στη ΝΔ η εξέλιξη αυτή, χαρακτήρισαν την πρώτη εβδομάδα της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.
    Ηδη, κατά το ΠΑΣΟΚ, έχουν διαφανεί οι πρώτες βάσεις για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με τη σύσταση ανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, ενώ από την άλλη η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως τροποποιεί τη «γραμμή» της θέλοντας να τα «φορτώσει» στους υπηρεσιακούς παράγοντες προφανώς για να «δέσει» με τη θέση Σανιδά περί «παραπλανηθέντων υπουργών».
    Για Ρουσόπουλο. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θ. Ξυνίδης κατέθεσε ότι του μετέφεραν πως ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε σε φορείς της περιοχής ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης έχει τελειώσει υπέρ της Μονής».
    Ο Στ. Δέτσης, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απάντησε καταφατικά σε ερώτημα βουλευτών αν συνιστά «απιστία» η απόφαση του τότε υφυπ. Π. Δούκα να παραιτηθεί της δίκης εάν γνώριζε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ευνοϊκό υπέρ του Δημοσίου.
    Η εισηγήτρια του Πρωτοδικείου Ροδόπης Γ. Σακάλογλου ξεκαθάρισε ότι «οι όποιες γνωμοδοτήσεις δεν έδιδαν την κυριότητα της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου», κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων Ι. Διονυσόπουλος.
    Γιώργος Πίκουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 80.000 ευρώ για διαφημιστικούς αναπτήρες...
    =====================================
    Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

    Χαζεύοντας στο Διαδίκτυο τις προεκλογικές δαπάνες μεταξύ άλλων και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη μάχη του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να γελάει κανείς (αρχικά), να προβληματίζεται (αργότερα) και να κλαίει (τελικά)… Ο Πανίκας, λοιπόν, ξόδεψε 79.950 ευρώ για να αγοράσει διαφημιστικούς αναπτήρες. Αν υπολογίσουμε ότι ένας τέτοιος αναπτήρας κοστίζει κάτι λίγο από 10 λεπτά, ο συνολικός αριθμός που μοίρασε ο Ψωμιάδης ξεπερνά τις 800.000! Και μάλιστα σε μια εποχή που μπορεί πολλοί να βρίσκουν υπερβολική την κυβερνητική πολιτική της καπνοαπαγόρευσης, ουδείς όμως διαφωνεί ότι το τσιγάρο σκοτώνει!
    Το κλάμα έρχεται αμέσως μετά τους αναπτήρες, όταν διαπιστώνει κανείς ότι ο Ψωμιάδης που...
    διέθεσε τόσες χιλιάδες ευρώ για αναπτήρες, αγόρασε και κουπόνια «ΕΡΑΝΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Νο.88946». Με τι ποσό ενίσχυσε το έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών;
    Με 10 ολόκληρα ευρώ!
    -----------------------------
    ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΖΟΡΡΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τράγκας: Πού είναι ο Καρούζος οέο;-

    Τι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook
    1 Οκτωβρίου 2012

    Γιατί επί 11 μήνες δεν είχε βγεί ένταλμα σύλληψης για τον Καρούζο αναρωτιέται μέσα από την σελίδα του στο Facebook ο Γιώργος Τράγκας.
    Διαβάστε τι έγραψε:
    Πού είναι ο Καρούζος οέο; Έφυγε business class ή economy; Έχει δίκιο ο κουμπάρος του ο Μεϊμαράκης που λέει ότι «το κράτος είναι μπουρδέλο»; Γιατί επί 11 μήνες δεν είχε βγει ένταλμα σύλληψης και βγήκε μόλις την περασμένη Τρίτη οέο; Δηλαδή όποιος έχει κουμπάρο τον πρόεδρο της Βουλής ή άλλο υπουργό ή ισχυρό πολιτικό, μπορεί να παραμένει ακαταδίωκτος και ασύλληπτος μετά από ποινή κάθειρξης 8 ετών και να φεύγει στο εξωτερικό σαν κύριος οεο; Όποιος έχει ισχυρές κοινωνικές γνωριμίες όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που είναι πλέον ένας πλούσιος και φιλήσυχος γερμανός υπήκοος , φυγαδεύεται συνοδεία περιπολικών από τη χώρα οέο;
    Και για να φωτίσω περισσότερο τα βουρκόνερα μέσα στα οποία όλοι κολυμπάμε, πρέπει να σας αποκαλύψω σήμερα ότι δεν βγήκα τυχαία την Παρασκευή φωνάζοντας πού είναι ο Καρούζος(!)Με ενημέρωσε πρόεδρος κόμματος 24 ώρες νωρίτερα και δύο πηγές μου στις υπηρεσίες ασφαλείας, ότι είχαν ελεγχθεί όλα τα ξενοδοχεία και δεν βρέθηκε πουθενά ο φυγόποινος Καρούζος. Κράτησα μόνο μία επιφύλαξη για το ενδεχόμενο να κρύβεται κάπου εντός της Ελλάδος. Φαίνεται όμως επειδή δεν υπήρχε (περιέργως) επί 11 και πλέον μήνες ένταλμα σύλληψης και επειδή δεν κυκλοφορούσαν φωτογραφίες του πρόλαβε και έφυγε ως κύριος από το αεροδρόμιο.
    Κάποιοι στις μυστικές υπηρεσίες μας εκτιμούν (δεν έχουν όμως στοιχεία στα χέρια τους), ότι βρίσκεται ήδη στην νότιο Αμερική. Πάντως είδα στο όνειρο μου, ότι κάποιο βαλιτσάκι έχει υποκλέψει μία σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών του, με διάφορα πρόσωπα εφαπτόμενα ή εντός του πολιτικού κόσμου και εάν επιβεβαιωθεί το όνειρο μου, θα υπάρξουν πρόσθετες αναταράξεις και δυσάρεστες σκέψεις για πολιτικά πρόσωπα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενημερωθεί εδώ και μέρες για την όλη κατάσταση, όπως και για την εξαφάνιση του κουμπάρου του προέδρου της βουλής. Έχει ενημερωθεί επίσης (όπως καλά γνωρίζω) για πολλά στοιχεία και εμπλεκόμενα πρόσωπα σ’ αυτή την ιστορία. Οι τοίχοι στο Μαξίμου άκουσαν να λέει ότι δεν θέλει να συγκαλυφθεί τίποτα. Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής έγινε συζήτηση με τους Κώστα Μπούρα και Δημήτρη Σταμάτη για όλο το μήκος και πλάτος της υπόθεσης που ερευνάται. Ο Σαμαράς ζήτησε να του πούνε γιατί επί μήνες ήταν ασύλληπτος ο Καρούζος και αναμένει απάντηση στο ακουστικό του…
    Αύριο θα διαβάσετε στην Real News 8 σελίδες ψαχνό για την υπόθεση και τα πρώτα ονόματα εταιρειών που ζητάει να ελεγχθούν ο Χατζηνικολάου. Όπως έκανε με την Torcasso και τον Τσοχατζόπουλο. Από αύριο αρχίζουν τα όργανα γιατί ταυτόχρονα θα βγουν οι πρώτες φωτογραφίες στον αέρα. Μου λένε ότι θα υπάρξουν λίγο αργότερα και ηχητικά στοιχεία της έρευνας. Σε ένα κόμμα υπάρχουν φωτογραφίες από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου η κ. Ρεβέκκα (εάν δεν κάνω λάθος πρώην σύζυγος του κ. Καρούζου),εναγκαλίζεται και χαιρετάει αρκετούς πολιτικούς μεταξύ των οποίων και κορυφαίο πολιτικό παράγοντα. Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα και δεν είναι ποινικά κολάσιμο, ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η κυρία έχει κάποιες σχέσεις με γερμανικά ιδρύματα καθώς και γνώσεις επί εξοπλιστικών προγραμμάτων.
    Από την Δευτέρα το πρωί, στον Real Fm, αρχίζω να συναρμολογώ τα κομμάτια του πάζλ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση