GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βομβαρδισμένο τοπίο μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι

"Πολεμική ζώνη" θυμίζει σήμερα η βόρεια Αυστραλία, σύμφωνα με τις αρχές, έπειτα από το πέρασμα του Κυκλώνα Ντέμπι, ο οποίος...


"Πολεμική ζώνη" θυμίζει σήμερα η βόρεια Αυστραλία, σύμφωνα με τις αρχές, έπειτα από το πέρασμα του Κυκλώνα Ντέμπι, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, αλλά ευτυχώς όχι και θύματα.

Τα τουριστικά θέρετρα στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, στα βορειοανατολικά, επλήγησαν περισσότερο, ενώ οι πλημμυρισμένοι δρόμοι και τα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί εμποδίζουν τα σωστικά συνεργεία και τον στρατό να προσεγγίσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Φυτείες ζαχαροκάλαμου ισοπεδώθηκαν και ορυχεία έκλεισαν από το πέρασμα του Κυκλώνα Ντέμπι κατηγορίας τέσσερα στην πενταβάθμια κλίμακα.

Μια γυναίκα κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή Έρλι Μπιτς, πάνω από την οποία πέρασε η Ντέμπι, έζησε μια ιδιαίτερα δραματική νύχτα καθώς έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι μέσα στον σταθμό των ασθενοφόρων.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Χάμιλτον Άιλαντ και το Έρλι Μπιτς απεικονίζουν δρόμους γεμάτους με πεσμένα δέντρα, οροφές σπιτιών, έπιπλα και κατεστραμένα γιοτ που ξεβράστηκαν στη στεριά.

 

Τουλάχιστον 63.000 κάτοικοι της πολιτείας έμειναν χωρίς ρεύμα. Στα Γουίτσαντεϊ Άιλαντς διακόπηκε η υδροδότηση, ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Κάιρνς και Ροκχάμπτον, οι ξενοδόχοι ανέφεραν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων εκφράζοντας ανησυχία για τις διακοπές του Πάσχα που πλησιάζουν.

Οι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν ότι τα αρνητικά δημοσιεύματα θα επηρεάσουν την κατάσταση.

"Πρόκειται για μέρη που δεν επηρεάζονται καθόλου από αυτές τις (καιρικές) συνθήκες και αυτό είναι το είδος των παράπλευρων απωλειών που υφίσταται κάθε φορά ο κλάδος μας", είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Τουριστικής Βιομηχανίας του Κουίνσλαντ Ντάνιελ Γκσγουίντ.

Το αεροδρόμιο του Τάουνσβιλ άνοιξε και πάλι παρότι οι αεροπορικές εταιρείες Qantas και Virgin ανακοίνωσαν την ακύρωση των πτήσεων προς το Χάμιλτον Άιλαντ, το Πρόσπεριν και το Μακέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση