GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρώμη, διχασμένοι για την Ευρώπη

Υπέρ της Ευρώπης, υπέρ μιας άλλης Ευρώπης ή εναντίον της Ευρώπης: χιλιάδες άνθρωποι δαιδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη σε τουλάχιστον 6 διαφο...


Υπέρ της Ευρώπης, υπέρ μιας άλλης Ευρώπης ή εναντίον της Ευρώπης: χιλιάδες άνθρωποι δαιδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη σε τουλάχιστον 6 διαφορετικές κινητοποιήσεις, στο περιθώριο των 60 ετών από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης. 

Υπό τον φόβο επεισοδίων, οι αρχές ανέπτυξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί για την περίσταση. Σε αυτό το κλίμα και τουλάχιστον 3 λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές από τη βόρεια Ιταλία οδηγήθηκαν προς τα περίχωρα της Ρώμης προκειμένου οι επιβάτες τους να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτοτήτων και να ερευνηθούν τα οχήματα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους με κατεύθυνση το Κολοσσαίο φωνάζοντας υπέρ μιας ένωσης κρατών ελεύθερης από τείχη, από τη λιτότητα και τον ρατσισμό. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων και οργανώσεων όπως η Greenpeace.

Στο ίδιο σημείο, στο Κολοσσαίο συγκεντρώθηκαν αργότερα σήμερα τουλάχιστον 5.000 υποστηρικτές μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολλοί κρατούσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μεταξύ τους βρίσκονταν και Βρετανοί που τάσσονται κατά του Brexit. Στα πανό τους αναγραφόταν το σύνθημα:«Θα είμαστε πάντα Ευρωπαίοι».

Την ίδια στιγμή Ιταλοί πολίτες, υπέρμαχοι της εθνικής κυριαρχίας, συγκεντρώθηκαν σε ένα άλλο σημείο της πόλης κι ενώ μια διαδήλωση με το σύνθημα "Euro-stop" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νότιο τμήμα του ιστορικού κέντρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση