GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογικό θρίλερ στη Γερμανία δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα μίας μονάδας στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Καγκελαρίου Μέρκελ, έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εάν γ...


Προβάδισμα μίας μονάδας στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Καγκελαρίου Μέρκελ, έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εάν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή εθνικές εκλογές στην Γερμανία δίνει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest Dimap για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Το μεν πρώτο, το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ θα λάμβανε 32% (-2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), ενώ το κόμμα του Σούλτς 31% (+3%). Οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Αριστερά ( Die Linke) παραμένουν στο 8%, σταθερό παραμένει και το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) στο 6% (όριο εισόδου στη Βουλή 5%), ενώ το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) έχει πτώση μιας ποσοστιαίας μονάδας και θα ελάμβανε 11%.

Πρώτος στη λίστα των δημοφιλέστερων Γερμανών πολιτικών βρίσκεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 65% (+3%). Η δημοτικότητα της Καγκελαρίου Μέρκελ αυξάνεται όμως κατά 5% και ανέρχεται σε 60%, καταγράφεται δηλαδή η υψηλότερη δημοτικότητά της από τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγο πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση οπότε και ανερχόταν σε 63% Μετά την απόφασή της όμως να δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες στην Γερμανία η δημοτικότητά της είχε καταρρεύσει. Η δημοτικότητα του υποψήφιου Καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς ανέρχεται στο 52% και καταγράφεται έτσι μια μείωση της τάξεως του 3%.

Τέλος, για το φλέγον θέμα της επικαιρότητας, τις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβέρνησης οι Γερμανοί πολίτες έχουν σαφή άποψη: Το 91% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά των προεκλογικών εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών εν όψει του δημοψηφίσματος και μόνο το 6% υπέρ. Το 77% μάλιστα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσής τους και μόνον 19% θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπούν. Επίσης, το 75% των ερωτηθέντων ζητά να κρατήσει αποφασιστική στάση η Γερμανία απέναντι στην Τουρκία στο θέμα αυτό και μόνο το 20% διαλλακτική, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση (του ARD).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση