GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πάπας Φραγκίσκος καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Βατικανό

Ο πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί στο Βατικανό όλους τους ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από...


Ο πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί στο Βατικανό όλους τους ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από τη σύνοδό τους στην ιταλική πρωτεύουσα όπου θα τιμήσουν τη συμπλήρωση 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.

Η συνάντηση του ποντίφικα με τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου.

Ο πάπας είχε δεχτεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Βατικανό και πέρσι τον Μάιο, όταν του είχε απονεμηθεί το βραβείο Καρλομάγνου για τις προσπάθειές του υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Τότε, στην ομιλία του, τους είχε ζητήσει να ξεπεράσουν τους εθνικούς εγωισμούς για "να κατασκευάσουν γέφυρες και να γκρεμίσουν τα τείχη". Τους παρακάλεσε επίσης να "τολμήσουν" μια ριζοσπαστική αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο που ακολουθούν, το οποίο θεωρεί άδικο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε εκφωνήσει και μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τον Νοέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση