GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Θέλουμε ανοιχτές αγορές, όχι φραγμούς

Η Γερμανία τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών επανέλαβε για άλλη μια φορά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τ...


Η Γερμανία τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών επανέλαβε για άλλη μια φορά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Αννόβερο.

"Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο, ασφαλώς δεν θέλουμε φραγμούς αλλά στην εποχή του «διαδικτύου των πραγμάτων» θέλουμε να συνδέσουμε τις κοινωνίες μας τη μία με την άλλη και να τις αφήσουμε να συναλάσσονται δίκαια μεταξύ τους και αυτό είναι το ελεύθερο εμπόριο" ανέφερε η κ. Μέρκελ, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον προστατευτισμό.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο Αννόβερο, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα του θα πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε μια οικονομική συμφωνία και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ελεύθερο εμπόριο για το Τόκιο.

Η καγκελάριος σχολίασε ότι "είναι πολύ, πολύ καλό" που η Ιαπωνία δηλώνει ότι θέλει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για την προώθησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση