GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη Νιγηριανός που λήστευε ηλικιωμένους στο κέντρο της Αθήνας

Ένας 32χρονος Νιγηριανός συνελήφθη, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Πα...


Ένας 32χρονος Νιγηριανός συνελήφθη, στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για ληστείες κατ' εξακολούθηση, από ιδιαίτερα επικίνδυνο δράστη που διαπράττει ανάλογες πράξεις κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, βαριά σωματική βλάβη και αντίσταση. Σημειώνεται, ότι κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος, κατά το τελευταίο δίμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Ο δράστης κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα, κυρίως γυναίκες, σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια τις ακολουθούσε και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τις αιφνιδίαζε και με υπέρμετρη σωματική βία, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων 9 στην περιοχή της Κυψέλης, 2 στον Αγιο Παντελεήμονα, 1 στους Αμπελόκηπους, 1 στην Ομόνοια και 1 στο Κολωνάκι. Μάλιστα, ο 32χρονος είχε συλληφθεί και το 2013, για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση