GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μέρκελ: Καταφεύγει σε ναζιστικές πρακτικές!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε σήμερα προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, κατηγορώντας την για «ναζισ...


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε σήμερα προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, κατηγορώντας την για «ναζιστικές πρακτικές», λόγω της απαγόρευσης προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του "Ναι" στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Η Τουρκία είχε ήδη κατηγορήσει στις αρχές του μήνα τη Γερμανία ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές» πρακτικές απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις και αρνούμενη να επιτρέψει τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.
Τις ίδιες κατηγορίες απηύθυνε και στην Ολλανδία η οποία εμπόδισε επίσης την επίσκεψη Τούρκων υπουργών στη χώρα.
«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ», είπε σήμερα ο Ερντογάν σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
«Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην καγκελάριο.
«Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς», που προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών στην Τουρκία, πρόσθεσε.
«Το μπαλ μασκέ τελείωσε!» είπε, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, χθες, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Η Τουρκία κατηγορεί επί μακρόν τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε υπέρμαχους της κουρδικής υπόθεσης. Το Βερολίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές παράλογες.
Εξάλλου, ο Ερντογάν χαρακτήρισε και πάλι τον γερμανο-τούρκο δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ «πράκτορα της τρομοκρατίας» και «δήθεν δημοσιογράφο», κατηγορώντας τη Γερμανία ότι τον φιλοξένησε για ένα μήνα στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προτού παραδοθεί έπειτα από κλήτευση της αστυνομίας. Ο ανταποκριτής στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt παραμένει φυλακισμένος από τις αρχές Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση