GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε το Brexit - Παραδόθηκε στον Τουσκ η επιστολή της Μέι - ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρέλαβε από τον Βρετανό πρέσβη στην ΕΕ Τιμ Μπάροου την επιστολή της Πρωθυπουργού τη...


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρέλαβε από τον Βρετανό πρέσβη στην ΕΕ Τιμ Μπάροου την επιστολή της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την οποία ενεργοποιείται το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ενεργοποιήσαμε το Άρθρο 50 με επιστολή, δηλώνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Υπενθυμίζεται ότι η Τερέζα Μέι υπέγραψε αργά το βράδυ της Τρίτης την επιστολή που υποβλήθηκε στις Βρυξέλλες με την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που απαθανατίζει τη Μέι να υπογράφει την επίσημη επιστολή που δόθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εννέα μήνες αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, στην οποία εντάχθηκαν το 1973.

Ο Τουσκ επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε την επιστολή, με ανάρτησή του στο Twitter όπου έγραψε ότι "μετά από εννέα μήνες το ΗΒ τήρησε την υπόσχεσή του". Σε δεύτερο μήνυμα ανάρτησε επίσης μια φωτογραφία από την παράδοση της επιστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση