GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ! Eπικίνδυνος και φαύλος...

Του Γιάννη Κουτσομύτη.  Eπικίνδυνος και φαύλος Επικίνδυνες εθνικά και πανάσχετες νομικά δηλώσεις από τον ατυχώς Πρόεδρο της Δημοκρα...

Του Γιάννη Κουτσομύτη. 

Eπικίνδυνος και φαύλος
Επικίνδυνες εθνικά και πανάσχετες νομικά δηλώσεις από τον ατυχώς Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο: "Αυτονόητο το δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει αμυντικά τα Δωδεκάνησα".

Όλοι όσοι γνωρίζουν Ιστορία, θυμούνται ότι στη Συνθήκη των Παρισίων όπου παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, η παράγραφος 2 του άρθρου 14 αναφέρει συγκεριμένα ότι "τα Δωδεκάνησα είναι και θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα".
Ο Παυλόπουλος αναγνωρίζει μεν την ισχύ της συγκεκριμένης παραγράφου αλλά ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει όπως θέλει διότι "απειλείται" λόγω της εισβολής της Τουρκίας στην κύπρο το 1974.

Πέραν του πόσο επικίνδυνο και ηλίθιο είναι να συνδέει κανείς τα γεγονότα στην Κύπρο με την ασφάλεια στο Αιγαίο (αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα δικαιώματα παρέμβασης της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία είχε και έχει στην Κύπρο), είναι και τραγικά λανθασμένο για την υπόθεση της Κύπρου, διότι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα μπορεί να χρησιμοποιήσει (και πάνω-κάτω χρησιμοποιεί) η Τουρκία, η οποία λέει ότι εισέβαλλε το '74 με βάση το δικαίωμα της προληπτικής άμυνας (anticipatory self-defence) προκειμένου να προστατέψει τους Τουρκοκύπριους από τις σφαγές των ΕΟΚΑβιτών.

Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να παραβιάσει τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, θα πρέπει να το κάνει βάσει ενός εθνικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει το σύνολο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ύστερα από πάρα πολλή μελέτη και όχι με γελοίες ερμηνείες νομικού επιπέδου Βασιλικής Θάνου.

Είναι σίγουρο ότι τέτοιες δηλώσεις είναι βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων εθνικιστών και ζημιώνουν επικίνδυνα τις εθνικές θέσεις στα ελληνοτουρκικά.

1 σχόλιο

  1. Σήμερα συναντήθηκαν Γερμάνια, Ιταλία, Ισπανία , Γαλλία ΚΑΙ συζήτησαν ΑΝΟΙΧΤΆ για την Ευρώπη ΔΥΟ ταχυτήτων..Εμείς είμαστε στη ΤΡΊΤΗ ούτε καν στην δεύτερη ταχύτητα..

    Για όσους ακόμα έχουμε τα λογικά μας αυτά που λέει ο Μητσοτάκης, Φώφη , Βενιζέλος, Λεβέντης ΚΑΙ sia μας φαίνονται ΤΡΈΛΑ.. θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που ΛΈΝΕ στον Ελληνικό Λάο ότι ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνη είναι ΈΝΑ μεγάλο παραμύθι ..Δεύτερο την Ευρωζώνη δεν την ενδιαφέρουν τα περιβόητα ΣΎΝΟΡΑ της Ευρωζώνης..και τρίτο η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν θα έλθει ΠΌΤΕ όσο κάθε τρεις ΚΑΙ ΛΊΓΟ έρχονται οι Δ-ΕΣΜΟΙ να ΑΞΙΟΛΟΓΟΎΝ την Ελλάδα μας/σας διότι αυτοί ΑΝΟΊΓΟΥΝ Η ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ ..

    ΑΥΤΉ είναι η πολιτική ΑΣΤΆΘΕΙΑ φίλοι μου ΚΑΙ ΌΧΙ αν θα μαζευτούν όλοι οι πολιτικοί μας ΝΑ ΛΈΝΕ ΤΑ ΊΔΙΑ όπως νομίζουν Λεβέντης--Φώφη- Βενιζέλος - Θεοδωράκης και SIA...Αποκρατικοποίησης κύριοι σε φυσικά ΚΡΑΤΙΚΆ μονοπώλια , π.χ αεροδρόμια, λιμάνια, νερό, οδικά δίκτυα, σιδηροδρομικά δίκτυα, δίκτυα ενεργείας ΔΕΝ είναι επιχείρισης που φτιάχνουν πουλόβερ....Έτσι θα διαλύσουν και αγρότες και μικρομεσαίους και εργαζόμενους...

    Φαντάζεται να τα ελέγχει ΜΙΑ ΧΧΧ εταιρεία που θα φτάσουν οι τιμολογιακές ΤΙΜΕΣ στον μη ελαστικό πελάτη διότι δεν θα έχει να πάει ΠΟΥΘΕΝΑ ΆΛΛΟΥ >= ΣΕ ΆΛΛΟ ΜΑΓΑΖΊ= μη ελαστικός πελάτης... ΑΥΤΌ ΛΈΓΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΚΛΗΡΌ ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΟ ΚΑΡΤΈΛ...για να μην μιλήσουμε για τους μισθούς στους ΕΚΕΊ εργαζομένων και της συνθήκες εργασίες...

    Ακούτε τον Μητσοτάκη να λέει για πλεόνασμα 2%, ο Τσίπρας για 3,5% ΞΈΡΕΤΕ τι είναι αυτό το ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ μια μονάδα 1% του ΑΕΠ είναι ΕΝΑ ΔΙΣ ΟΚΤΑΚΌΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ όχι για τον ΛΑΌ, ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ το παίρνει ο Μινώταυρος- ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ για τα χρέος...ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ;;; με 2% θα ΦΤΆΣΕΙ να δίνουμε 3.6 δις τον χρόνο και σε λίγο 6.5 ΔΙΣ ΕΥΡΏ με την αύξηση του χρέους ,μόνο στα τοκοχρεολύσια, το 3.5% 6.2 δις ευρώ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΎΣΙΑ που θα φτάσει στα 9 δις...ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΣΆ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ;; 500 δις ευρώ...ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΤΑ ΦΆΓΑΝΕ/ΜΕ;;..και για να είμαι δίκαιος [ΤΟ τσακάλι] ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ υπουργό οικονομίας διαφωνεί με τον Μητσοτάκη λέει να δίνουμε λέει το 2% στο ΧΡΕΟΣ και το 1,5% για την ανάπτυξη από το 3.5% πλεόνασμα ΚΆΘΕ ΧΡΟΝΟΟΟΟΟΟΟ...

    ΑΥΤΉ είναι όλη η αλήθεια που δεν τολμά να σας πει κανείς ΚΑΙ όποιος τα υποστηρίζει, η τα υπογράψει ΑΥΤΆ είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ο λαός θα πρέπει να ετοιμάζει τα σαμποτάζ του ΑΛΛΑ και να χύσει αν χρειασθεί με ευχαρίστηση το αίμα του για τα ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ..

    Uros...Κάποιοι είναι έτοιμοι, το Stuxnet που κλείδωσε ΠΡΙΝ μερικά χρονιά τα πυρηνικά του ΙΡΑΝ ήταν γνώση δίκη μας ΚΑΛΉ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση