GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ από τον Guardian! Πού πήγαν τα 560 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ  Πού πήγαν τα λεφτά; Είναι συγκλονιστική η καταγγελία που καταχώρησε ο Guardian. Η πιο έγκυρη, σήμερα, αγγλική εφημερί...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
 Πού πήγαν τα λεφτά;
Είναι συγκλονιστική η καταγγελία που καταχώρησε ο Guardian. Η πιο έγκυρη, σήμερα, αγγλική εφημερίδα που έχει σαφέστατα προοδευτικό προσανατολισμό. Τα εβδομήντα από τα εκατό δολάρια, που απευθύνονταν για κάθε πρόσφυγα, είναι άγνωστο που πήγαν! Η καταγγελία είναι τεκμηριωμένη. Αποτελεί το προϊόν και συμπέρασμα ερευνών των αρμοδίων διεθνών αρχών.

Μας έχουν δοθεί 803 εκατομμύρια δολάρια. Για να καλυφθούν ανάγκες των 1.030.000 ανθρώπων, που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το 2015. Το κόστος για κάθε δικαιούχο πρόσφυγα – μετανάστη θα ήταν 780 δολάρια. Στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων στις 9 Μαρτίου 2016 το κόστος για κάθε δικαιούχο πρόσφυγα – μετανάστη ανέρχεται σε 14.088 δολάρια. Η πιο ακριβή ανθρωπιστική βοήθεια, που έχει δοθεί ποτέ!

Πέρα από την προβληματική διαχείριση της πιο πάνω χρηματοδότησης μερικές δομές λειτουργούν κάτω από προβληματικές συνθήκες. Ή και καθόλου. Ένα παράδειγμα είναι εντυπωσιακό. Το κέντρο υποδοχής «Απάνεμο» στη Λέσβο. Χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια. Στήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό. Κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια. Και μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε ποτέ.

Δεν είναι μόνος του ο Guardian, που μας προσάπτει αδικαιολόγητες σπατάλες και ανικανότητα. Είναι πολλοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που μας εγκαλούν ότι εμείς παραβιάζουμε τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Διατυπώνουν βαριές υπόνοιες για την βρώμικη διαχείριση που μας χορηγούν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Μας μέμφονται και για ανικανότητα. Καθυστερούμε σε όλες τις φάσεις. Μας το λέγουν με δυνατές και ισχυρές λέξεις και μηνύματα.

Και ‘μεις ψελλίζουμε. Ανόητες κουβέντες με τρύπια νοήματα. Ξοδευόμαστε σε αλληλοκατηγορίες. Και διατυπώνουμε λάθος μηνύματα. Επικαλούμαστε την ανθρωπιστική αλληλεγγύη. Χωρίς πρακτικά αποτελέσματα από τη μεριά μας. Και ισχυριζόμαστε ότι μόνο εμείς έχουμε ανθρωπιστικά αισθήματα. Κάποιοι από μας τα επιδεικνύουμε. Άλλοι, με ειλικρίνεια. Και πολύ περισσότεροι, από υποκρισία και κομματικό πατριωτισμό.

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά;
Το πρώτο και κυριότερο. Κανένας πολιτικός χώρος δεν έχει ηθικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων πολιτικών χώρων, που ανήκουν στο συνταγματικό δημοκρατικό τόξο. Να προσθέσω και τα άλλα σκάνδαλα των ημερών; Η καταγραφή τους δεν έχει τέλος.
Το δεύτερο και σημαντικό. Η αλαζονεία πάει μαζί και με άλλα ελαττώματα. Ιδίως, με την έλλειψη γνώσης. Και την ολοφάνερη και προκλητική ανικανότητα.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 10.03.2017

7 σχόλια

  1. Στης δικές τους ΜΚΟ πήγαν τα λεφτά ρε πασόκε ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ...

    Όπως και οι Αγροτικές ΜΑΪΜΟΎ πριμοδοτείς στης τσέπες του Γιώργου Ντισπυράκη,.. και του Μητσοτακικού σκύλου Πρίαμος Ιερωνυμάκη, του Γιάννης Ψαράκη και λοιπόν λαμογιον διότι αν παρήγαγαν προϊόντα για αυτά έπαιρναν της αγροτικές πριμοδότησης Η Κρήτη θα έπρεπε να ήταν σε εκτάσει δυο φόρες και να κάνουνε κρασί και κατσίκια να καλύπτουν καταναλωτικά την μισή Ευρώπη και η Κρήτη να είναι σε έκταση τρεις φορές...

    Ας σκάσουν λοιπόν αυτοί οι μεγάλο τσιφλικάδες, απατεώνες, που διελυσαν όλους τους Γεωργικούς συνεταιρισμούς... Είναι γνωστοί στην ΚΡΉΤΗ 2.000 χωρίατομάγκες ΤΑ ΈΤΡΩΓΑΝ ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου με τα 4 υποκαταστήματα, τους 170 Συνεταιρισμούς, τα 22.500 φυσικά μέλη, τους 45.000 συναλλασσομένους παραγωγούς, με ετήσιο τζίρο 40-50 εκατ. ευρώ, την τεράστια αστική περιουσία (φιλέτα), βιομηχανικές μονάδες τυποποίησης ελαιόλαδου, ξυδιού, κρασιού και επιτραπέζιων σταφυλιών...

    Με διαγραμμένες όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από την Πολιτεία κατά το έτος 2000, βρίσκεται σήμερα σε απελπιστική κατάσταση και οδηγείται σε τραγικό αδιέξοδο...Η εικόνα και η κατάσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Ένωσης αποδομήθηκε μέσα σε μια δεκαετία από μια πολλά υποσχόμενη διοίκηση η οποία με το πρόσχημα της ανάπτυξης κατάφερε:Να φτάσει το τραπεζικό χρέος από τα 10 περίπου εκ. ευρώ που ήταν στην Αγροτική Τράπεζα, στα 58 εκμετά την μεταφορά στην Πειραιώς και τούτο παρά τους αρνητικούς ισολογισμούς ..

    Να εκποιηθεί σημαντική αστική ακίνητη περιουσία να υπερκοστολογηθούν έργα του επενδυτικού προγράμματος με απευθείας αναθέσεις και εικονικούς διαγωνισμούς

    Να λεηλατηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις των παραγωγών εισπράττοντας παράνομα υπερβολικές παρακρατήσεις καθ’ υπέρβαση του τιμολογίου της ΠΑΣΕΓΕΣ

    Να υπεξαιρεθούν από το ταμείο της οργάνωσης σύμφωνα με τη λογιστική αποτύπωση 14 εκ. ευρώ με δεδομένο ότι τα περισσότερα αφορούσαν εικονικές συναλλαγές και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ευνοϊκές παρατραπεζικές διευκολύνσεις... Από αυτά τα 14 εκατ. τα δυο εκατ. αφορούν επιταγές εξυπηρέτησης (χωρίς εμπορικό αντικείμενο συναλλαγής άρα μαϊμού) και το 1,8 εκατ. αφορά αξία ελαιόλαδου και είναι το φέσι της Ελαιουργικής στην ένωση την περίοδο που το ίδιο πρόσωπο διοικούσε και τις δυο οργανώσεις Κ.Τ.Λ....

    ΑΣΤΑ ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ ...ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ΒΡΩΜΆΝΕ ΠΟΛΛΆ ΣΥΜΒΆΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγαν στις δικές σας ΜΚΟ Ψάξτε τις. Τί κάθεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ 10 Μαρ 2017, 2:47:00 μ.μ. ;;ΔΙΚΕ ΜΑΣ ΜΚΟ;;; ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΚΟ;;;ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ...ΑΝΤΕ ΒΛΑΚΕΣ...

    Η Ένωση από μηχανισμός στήριξης παραγωγών και καταναλωτών εξελίχθηκε σε παραμάγαζο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και πελατειακών σχέσεων.

    Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πίσω από τα σκανδαλώδη καθεστώτα του συνεταιριστικού κινήματος υπήρχε πολιτική στήριξη και κάλυψη.

    Καθόλου τυχαίο ότι σε ανώτερο επίπεδο οι εκλεχτοί «αγροτοπατέρες» χρηζότανε από τα πολιτικά κόμματα που είχαν την κυριαρχία σε τομέα.

    Αναπόφευκτα λοιπόν βγήκε κάποια στιγμή ο λογαριασμός τον οποίο δεν πλήρωσαν τα πολιτικά κόμματα που ασκούσανε εξουσία, αλλά καλούνται να τον πληρώσουν οι αφελείς παραγωγοί. Θα τον πληρώσουν ούτως ή άλλως αφού κατέρρευσαν οι συνεταιριστικές οργανώσεις ως μηχανισμοί στήριξης και προστασίας του αγροτικού εισοδήματος.

    Η τράπεζα Πειραιώς η οποία σήμερα μας αντιμετωπίζει ως αναξιόπιστο πελάτη, χρεώνεται κατά βάση τον αδικαιολόγητο υπερδανεισμό μιας προβληματικής επιχείρησης, παρατείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη θητεία μιας προβληματικής διοίκησης η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα είχε καταρρεύσει νωρίτερα. Σε αυτόν τον υπερδανεισμό με εχέγγυο την μεγάλη αστική περιουσία και ένα ποσό πέντε εκατ. ευρώ ετησίως (από τις παράνομες παρακρατήσεις των επιδοτήσεων), σαφώς υπήρξε δόλος.

    Γι’ αυτούς τους λόγους επιβάλλεται σήμερα η τράπεζα ως βασικός πιστωτής να αναλάβει τις ευθύνες της για τη σωτηρία της ένωσης κάτι που βεβαίως είχε υποσχεθεί και εντελώς ξαφνικά αναίρεσε. Ας μη ξεχνάμε ότι η νέα δανειακή σύμβαση είχε υποβληθεί στην ένωση και έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων πριν την μετατροπή της Ένωσης σε ΑΕΣ. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος με πρόσχημα τις εκκρεμότητες κάποιων ακινήτων στο κτηματολόγιο για να μας ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να τηρήσει τα υποσχεθέντα.

    Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει επιδεινώσει την απαξίωση της οργάνωσης και τις αντιπαραθέσεις του συνόλου των συναλλαζομένων με αυτήν.

    Τους παραγωγούς που δεν έχουν πληρωθεί τα προϊόντα τους εδώ και αρκετά χρόνια και αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, να απειλούν ακόμη και με χειροδικίες,

    Τους εργαζόμενους σε απεργίες διαρκείας που εξελίσσονται ακόμη και σε επίσχεση εργασίας,

    Τους προμηθευτές να έχουν βάλει εμπάργκο και να έρχονται εφόδια με το σταγονόμετρο,

    Τα εξώδικα και οι δικαστικές αποφάσεις να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας,

    Την ΔΕΗ να κόβει κάθε τόσο το ρεύμα στις βιομηχανικές μονάδες με ευπαθή προϊόντα όπως το κρασί γιατί το χρέος ξεπερνά τις 500.000,

    Τους μεγάλους συνεταιρισμούς πλήρως αποστασιοποιημένους όχι απλώς με την πλάτη γυρισμένη στη μητρική οργάνωση αλλά και ανταγωνιστές στην ενεργοποίηση των επιδοτήσεων

    τρία υποκαταστήματα κλειστά

    Οι εκκρεμότητες στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν στερήσει την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ενώ εκκρεμούν και ποινικές διώξεις στα μέλη του προεδρείου της περιόδου εκείνης. [ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η όποια λειτουργία της οργάνωσης αυτά τα τελευταία χρόνια να γίνεται τυπικά μέσω της θυγατρικής «Α. Ε Σουλτένωσης» η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από την ένωση αλλά ως εγγυήτρια αυτής θα συμπαρασυρθεί αναπόφευκτα κάποια στιγμή.

    Η τελευταία αναδίπλωση- αναθεώρηση της τράπεζας σε ότι αφορά την επαναχρηματοδότηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και την εξασφάλιση κεφαλαίου κίνησης, προκαλεί πιεστικά αδιέξοδα που οδηγούν αναπόφευκτα σε εκκαθάριση.

    Από τα 17 εκατ. + 1,5 κεφάλαιο κίνησης που είχε η ίδια υποσχεθεί, τώρα μας προτείνει την προπτωχευτική διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 106 παρ.β.

    Λίγο πολύ να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας παραχωρώντας τα έσοδα του ΟΣΔΕ, την αξία των αποθεμάτων κρασιού και τα ενοίκια με παράλληλη αναστολή πληρωμής δόσεων του δικού της χρέους για μια πενταετία και χορήγηση δυο εκατ. ως κεφάλαιο κίνησης. Δεν λαμβάνει όμως υπόψη της ότι αυτά τα έσοδα θα εισπραχθούν τέλος του χρόνου ίσως και πέραν αυτού και η μηχανή δεν κάνει επανεκκίνηση χωρίς καύσιμα.


    Δεν λαμβάνει επίσης υπόψη ότι η αποπληρωμή του τραπεζικού χρέους ακόμη και πέραν της πενταετίας δεν είναι διαχειρίσιμη με τα οικονομικά δεδομένα της οργάνωσης όταν έχει βγει έξω από την αγορά του ελαιόλαδου λόγω ρευστότητας και η εξασφάλιση πρώτης ύλης για παραγωγή κρασιού δεν θα είναι πλέον δεδομένη από τη νέα σαιζόν λόγω αναξιοπιστίας.

    Η λύση που πρέπει να δοθεί κοινή συναινέσει πρέπει να στηρίζεται σε ένα business plan στα πλαίσια μιας αξιοπρεπούς και βιώσιμης λύσης.

    Αξιοπρεπούς σε ότι αφορά την εφάπαξ εξόφληση των προϊόντων των παραγωγών, των δεδουλευμένων του προσωπικού, τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα να υπαχθούν σε μακροπρόθεσμη ρύθμιση με απόφαση δικαστηρίου.

    Η διευθέτηση των μεγάλων υποχρεώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και λοιπές υπηρεσίες μπορεί να υπαχθεί σε μακροπρόθεσμη ρύθμιση 100 και πλέον δόσεων αν και το ιδανικό σενάριο θα ήταν η εφάπαξ εξόφληση με τη διαγραφή 2.5 εκατ. από πρόστιμα και προσαυξήσεις...[ΛΈΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βιώσιμη σε ότι αφορά την εξόφληση του μεγάλου τραπεζικού χρέους η οποία πρέπει να περιλαμβάνει είτε άμεσο κούρεμα του 50% της συνολικής οφειλής, είτε περίοδο χάριτος μιας πενταετίας με πάγωμα και εξόφληση σε βάθος είκοσι και πλέον ετών με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο. Παράλληλα με την εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης σε αλληλόχρεο λογαριασμό.

    Συνεπώς το κεφάλαιο επαναχρηματοδότησης σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5 με 6 εκατ.

    Η ένωση υστέρησε σε διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα μείωναν δραστικά τις λειτουργικές της δαπάνες ξεκινώντας από τη μισθοδοσία η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δυόμισι εκατομμύρια σε αμοιβές προσωπικού και άλλα δυόμιση σε λοιπά λειτουργικά έξοδα δεν καλύπτονται από ένα τζίρο πέντε εκατομμυρίων εκ των οποίων τα δυο προέρχονται από τις επιδοτήσεις.

    Οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης σε ότι αφορά τη διαχείριση της κρίσης είναι αναμφισβήτητα τεράστιες.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τυπικά και ουσιαστικά την ευθύνη για την πορεία της οργάνωσης αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλα τα μέλη της διοίκησης ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

    Το προεδροκεντρικό καθεστώς εξουσίας στην ένωση έχει παράδοση και καλά κρατεί. Ο πρόεδρος είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει είτε έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του. Μια λειτουργία που στηρίζεται στο ψέμα, την υποκρισία, σε θολά τοπία και σκιές δε μπορεί να εγγυηθεί την επιβίωση αυτής της οργάνωσης. Ζήτησα την παραίτηση του σε συνεδρίαση του Δ. Σ. προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία, να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και να δημιουργηθεί μια καινούργια αφετηρία στην προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης με την τράπεζα. Δυστυχώς η πρόταση μου δεν έτυχε αποδοχής μέσα στο όργανο. Ζητώ διαρκώς από τον Ιούνιο του 2012 που επανήλθα στη διοίκηση ως πρώτος αναπληρωματικός να προχωρήσουν εξ ημών οι διορθωτικές κινήσεις για τον εξορθολογισμό και την οικονομική εξυγίανση της οργάνωσης αλλά εις μάτην με αποτέλεσμα να κλείσει και η χρήση του 2014 με αρνητικό πρόσημο.

    Έχουν πληρωθεί αρκετές χιλιάδες μέχρι σήμερα σε μελέτες βιωσιμότητας που δεν εφαρμόστηκαν και τώρα παραγγέλλεται άλλη μια κόστους 50 χιλ.

    Εξαντλούνται όλα τα χρονικά περιθώρια για να οδηγηθεί η ιστορική ένωση σε εκκαθάριση μέσα από συνθήκες εξευτελισμού, ταπείνωσης και απαξίωσης, προφανώς για να μη νοιαστεί στο τέλος κανείς.

    Όλα αυτά τα θέματα με τις τρέχουσες εξελίξεις πρέπει να τεθούν στην κρίση μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης πριν τις εκλογές οι οποίες σαφώς και βάσει του νόμου πρέπει να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

    Η πολιτεία οφείλει να πάρει θέση σε όλη αυτή την κατάσταση με θεσμικές παρεμβάσεις ούτως ώστε να υπάρξει υποχρεωτικός ουσιαστικός έλεγχος από δικαστική αρχή και να αποδοθεί δικαιοσύνη με παραδειγματισμό.

    Μόνο τότε θα απομονωθούν τα τρωκτικά που λυμαίνονται το συνεταιριστικό κίνημα και μόνο τότε θα επανέλθουν οι παραγωγοί στις οργανώσεις τους..[ΛΈΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αιώνιος συχωρεμένος πρόεδρος ΠΑΣΟΚΟΣ ΈΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΈΤΡΩΓΕ με όλα τα λαμογια που ΗΤΑΝ Ο ΒΓΟΝΤΖΑΣ;;; Μα στο ίδιο κόμμα και υπερασπιστής τους...

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ...Ο Μπενίτο Μουσολίνι ΔΕΝ ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σαν Εθνικιστής... Ήταν αυτό που θα λέμε σοσιαλιστής μάλιστα με σαφείς συνδικαλιστικές αναφορές..

    Έδωσε σημαντικούς ταξικούς αγώνες στα εργατικά συνδικάτα της Ιταλίας κι όταν είχε να αντιμετωπίσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό οργάνωσε ομάδες αντι-βίας, εργατικής αυτοάμυνας, εφαρμόζοντας τη μεταφορά [μια βέργα μόνη της σπάει εύκολα, ένα δεμάτι βέργες δε μπορεί κανείς να το σπάσει].... Αυτό το δεμάτι βέργες στα ιταλικά λέγεται faccio (φάτσιο)....

    Έτσι οργάνωσε τις εργατικές του πολιτοφυλακές, ομάδες στρατιωτικής δομής που κατέβαιναν στις απεργίες με σκοπό να περιφρουρήσουν τους απεργούς από επιθέσεις της αστυνομίας ή του απεργοσπαστικού μηχανισμού των αφεντικών... Αυτές οι εργατικές πολιτοφυλακές ονομάστηκαν [Φάτσιο] και οι εργάτες που τις στελέχωναν ονομάστηκαν [φασίστες]...

    Δεν είναι λοιπόν διόλου περίεργο το γεγονός ότι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στελεχώθηκαν από ανθρώπους με ταξική συνείδηση, ακόμα και αναρχοσυνδικαλιστές... Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα παρέμειναν στο φασιστικό κόμμα ακόμα κι αφού ο Ντούτσε δήλωνε απροκάλυπτα ότι [το έθνος είναι σημαντικότερο της τάξης]...

    O ΦΑΣΙΣΜΌΣ ξεκίνησε από καταπιεσμένους σοσιαλιστες και από μικροαστούς...Ο φασισμός λοιπών ξεκίνησε από σοσιαλιστες προλετάριους και μικροαστους [χειραφέτες] που αντί να ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΎΝ τα προνόμιά τους ΕΠΙΜΟΗΣΑΝ νέα.... ΑΝ Ψάχνουμε τους φασίστες;... Ας αρχίσουμε από τα διπλανά μας [faccio]...

    Uros..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΏΡΑ ΠΙΑ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΈΝΕ ΑΝΟΙΧΤΆ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΚΑΙ ΘΈΛΕΤΕ ΣΩΤΗΡΊΑ;;;ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΑΦΉΣΕΙ ΡΕΥΣΤΌ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ........ΕΥΡΏΠΗ ΤΑΧΥΤΉΤΩΝ !!!!!! ΆΝΤΕ ΝΑ ΠΆΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ...

    Το δεύτερο έχει να κάνει με τα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών που επιτυγχάνει η γερμανική οικονομία.... Η Γερμανία για έκτη συνεχή χρονιά, θα εμφανίσει μέσα στο 2016 πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών του ΑΕΠ της... Οι προβλέψεις για το 2016 ανέρχονται συγκεκριμένα σε ποσοστό 6,7% του ΑΕΠ, ενώ για την περσινή χρονιά αναμένεται να κλείσει γύρω στα 7,9% του ΑΕΠ....

    Είναι η οικονομική καινοφάνεια του νέο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΎ ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΥ που έχει να κάνει με το εξής γεγονός: είναι πρωτοφανές οικονομικά φιλελεύθερη οικονομία, όπως η γερμανική, που αφήνει το νόμισμά της να έχει ελεύθερες από κρατικές παρεμβάσεις διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές, να εμφανίζει τέτοιου ύψους εμπορικά πλεονάσματα και δη απανωτά, πηγαίνοντας από ρεκόρ σε ρεκόρ....

    Σύμφωνα με την οικονομική θεωρία αυτό δεν στέκει...Η οικονομική θεωρία μας λέει πως εφόσον μια οικονομία πραγματοποιεί τέτοιας έκτασης εμπορικά πλεονάσματα, το νόμισμά της θα ανατιμηθεί, καθώς θα έχει αυξημένη ζήτηση έναντι των άλλων, με συνέπεια απώλεια ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της λόγω αυξημένης συναλλαγματικής ισοτιμίας, άρα και φθίνουσα τάση για το εμπορικό πλεόνασμα...

    Κι όμως, η πραγματικότητα διαψεύδει την οικονομική θεωρία... Γιατί συμβαίνει λοιπόν αυτό το πρωτοφανές γεγονός;... Απλούστατα επειδή η Γερμανία δεν έχει δικό της νόμισμα....

    Μπορεί να ζητείται το ευρώ στις διεθνείς αγορές για να αγοραστούν τα περίφημα γερμανικά προϊόντα αλλά αυτό είναι η μία όψη.... Η άλλη όψη είναι η αδύναμη περιφέρεια και ο κίνδυνος της ευρωκρίσης που πάντα ελλοχεύει να φουντώσει...

    Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιοι να ζητάνε ευρώ για να αγοράσουν μερσεντές, κάποιοι άλλοι όμως ξεφορτώνονται ευρώ για να αποφύγουν τις δραματικές συνέπειες ενός -ΕXIT...


    Η Γερμανία παίζει με την ευρωζωνική περιφέρεια, «προωθώντας» υποτίθεται τα διάφορα -ΕXIT, παρόλαυτά είναι η ίδια που απολαμβάνει τη στρέβλωση των εξαιρετικά υψηλών εμπορικών πλεονασμάτων χωρίς να της ανατιμάται το νόμισμα...

    Το θέμα είναι να πλανάται ικανός φόβος στις αγορές τέτοιος που θα κρατά το ευρώ σε μια σχετικά χαμηλή ισοτιμία, συγκριτικά με ένα υποθετικό μάρκο, διατηρώντας αυτό το πλεονέκτημα συναλλαγματικής ανταγωνιστικότητας για την γερμανική οικονομία, η οποία εάν ΕΊΧΕ ΤΟ ΜΆΡΚΟ δεν θα έβλεπε ούτε με ΚΥΑΛΙ τέτοια εξωπραγματικά ΕΜΠΟΡΙΚΆ ΠΛΕΟΝΆΣΜΑΤΑ....

    Η γερμανική οικονομία είναι ο Μερκαντιλιστικός πυρήνας της ΟΝΕ: συγκεντρώνει όλη τη ρευστότητα της ευρωζώνης και απολαμβάνει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα επί σειρά ετών χωρίς να της ανατιμάται το νόμισμα, χωρίς να χάνει δηλαδή σε ανταγωνιστικότητα... Τα συμφέροντά της έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με εκείνα όλων των άλλων χωρών ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ..

    Αυτό το έχει καταλάβει ο Τράμπ και πιέζει την ΓΕΡΜΆΝΙΑ όχι την ΕΛΛΆΔΑ,ζητά από την ΕΛΛΆΔΑ να κάνει πράγματα που δεν τα χωράει ο ανθρωπινός νους ΜΠΑΣ και οι γερμανοτσολιάδες κυβερνήτες μας που και κανένα ΌΧΙ...Άν ο Τράμπ πει το ΔΝΤ => ΗΠΑ φεύγει και συμβεί ΕXIT ο εγγυητής ΕΚΤ =>ΓΕΡΜΆΝΙΑ να πλήρωση την πτώχευση της ΕΛΛΑΔΟΣ και ΌΧΙ ΜΌΝΟ...

    Γιαυτό φωνάζει ο Σόιμπλε χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα ΏΣΤΕ ΝΟΜΙΚΆ ΝΑ ΕΊΝΑΙ συνυπεύθυνο το ΔΝΤ=>ΗΠΑ και ΕΚΤ=ΓΕΡΜΑΝΙΑ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ Ο ΔΩΚΤΟΡ..

    Είναι καλός άνθρωπος ο Τράμπ ΚΑΙ μας αγάπα;;;ΌΧΙ θέλει να διάλυση την παρασιτική οικονομία της ΓΕΡΜΆΝΙΑ που ληστεύει όλη την ΕΥΡΏΠΗ...αυτή είναι η μια όψη..Η άλλη όψη είναι η ΓΕΡΜΆΝΙΑ να καταλάβει ΌΤΙ αν δεν ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ως συνεταιρισμός με όλες της άλλες χώρες της Ε.Ε με τα πακεταρισμένα τρις ευρώ, ΕΊΝΑΙ θέμα χρόνου να την διάλυση η ΑΜΕΡΙΚΉ του Τράμπ και μαζί με την ΓΕΡΜΆΝΙΑ και εμάς...

    Εμείς όμως είτε έτσι, είτε αλλιώς, ότι βρακί και να βάλομε ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΌ το γαμήσι δεν το γλιτώνουμε...Όμως από άποψη θα προτιμούσα ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ ΓΑΜΉΣΙ διότι είναι και πιο δυνατός νταβατζής που αν μας πειράξουν να καθαρίσουν...άλλα να πάει και στο διάολο Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ ΚΏΛΟΓΕΡΜΆΝΙΑ...

    ΚΆΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΕ ΚΟΡΌΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΎΡΙΖΑ ΝΑ ΦΎΓΟΜΕ ΦΟΥΛ ΠΡΟΣ ΗΠΑ.....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΞΎΛΟ ΕΣΕΙΣ..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση