GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο στόχαστρο της επιθεώρησης για παραβάσεις νομοθεσίας η H&M

Παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν σε υπερεντατικοποίηση της εργασίας, μετακίνηση υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα χωρίς απο...


Παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν σε υπερεντατικοποίηση της εργασίας, μετακίνηση υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα χωρίς αποζημίωση εξόδων, τροποποίηση του χαρακτήρα συμφωνημένου επιδόματος προς τους εργαζόμενους και υποχρέωση κάλυψης των εξόδων εκπαίδευσης υπαλλήλων από τους ίδιους, εντόπισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του left.gr, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στη νέα τροποποιητική σύμβαση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους στο κατάστημα της «H&M» στη Θεσσαλονίκη, όπως αναμεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Το ΣΕΠΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Left.gr, υποχρεώνει την εταιρεία να αναστείλει τη διαδικασία τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων μέχρι να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τις παραβιάσεις στη νομοθεσία. Η έρευνα έγινε στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες για «ταπεινωτικές συνθήκες εργασίας» στην τροποποιητική σύμβαση, λίγο πριν από προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Left.gr, με τις νέες ατομικές συμβάσεις η «H&M» επιβάλλει υπό την απειλή της απόλυσης, (όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι), την υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υπαλλήλων της, που θα πρέπει να γίνουν «πολυεργαλεία», τη δυνατότητα να μετακινεί το προσωπικό σε όλη την Ελλάδα είτε περιστασιακά είτε μόνιμα και χωρίς καν στοιχειώδη κάλυψη εξόδων. Επίσης, μετονομάζει σε «οικειοθελή παροχή» το συμφωνημένο επίδομα που έδινε η εταιρεία σε όλους τους εργαζόμενους έως τώρα, προφανώς για να μπορεί να το περικόψει αργότερα, ενώ βάζει τους εργαζομένους να πληρώνουν για την εκπαίδευσή τους. Όπως αναφέρει το Δελτίο Ελέγχου στο οποίο περιλαμβάνονται οι παρατηρήσεις και συστάσεις του ΣΕΠΕ, στις τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας υπάρχουν όροι που αντιβαίνουν σε διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ενώ, ταυτόχρονα, καταγράφονται ρήτρες διατυπωμένες με ασάφεια (με προφανή σκοπιμότητα) ώστε να μην είναι κατανοητές από τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση