GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Μοσκοβισί για την Ελλάδα: Τώρα μιλάμε για ένα success story - ΒΙΝΤΕΟ

Γρήγορες κινήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα, ζήτησε μέσω δηλώσεών του πριν από την έναρξη του...


Γρήγορες κινήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα, ζήτησε μέσω δηλώσεών του πριν από την έναρξη του Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.
«Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση για την Ελλάδα αυξάνεται η αβεβαιότητα, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί. «Πρέπει να δείξουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε, ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει και σε ερώτηση για το αν υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στη διακυβέρνηση.
«Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτική», απάντησε ο κ. Μοσκοβισί. «Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι από το Eurogroup του 2015 μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί παρά πολύς δρόμος», είπε και σημείωσε: «Αυτή η κυβέρνηση και δεν θα σας πω ποιος πρέπει να κυβερνά την Ελλάδα, εγώ δεν θα το αποφασίσω, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις και τις έχει εφαρμόσει σε πολλούς τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αγορά εργασίας και τώρα μιλάμε για ένα success story».
«Οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν στην ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, στην καταβολή δόσεων, έχουμε λάβει και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αργότερα θα λάβουμε και τα μεσοπρόθεσμα και αυτό δίνει σήματα στους οικονομικούς παράγοντες να εμπιστευτούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αυτό είναι επιτυχία για την Ελλάδα και φυσικά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έπραξε πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος, καταλήγοντας, επεσήμανε: «Ας μην μπλέκουμε, όμως, τα πράγματα με την πολιτική. Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και αυτή η Κυβέρνηση με τη φιλική πίεση έχει προχωρήσει και τώρα το ζήτημα είναι να ολοκληρώσουμε τη β’ αξιολόγηση».
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση