GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Οι 153 θα ψηφίσουν πολύ άνετα τα μέτρα

Τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκ...


Τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Νομίζω ότι το κλίμα ασφυξίας που έχει δημιουργήσει στην οικονομία θα είναι μία καλή αφορμή για να πουν οι 153 ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, να ψηφίσουμε δύο-τρία μέτρα παραπάνω, αρκεί να φύγουμε από αυτήν τη σκοτεινή περίοδο. Οι 153 θα ψηφίσουν πολύ άνετα τα μέτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει τα αντίμετρα ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι «εάν τα μέτρα έρθουν ως μεμονωμένα ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε ποια θεωρούμε θετικά για την οικονομία, τότε θα ψηφίσουμε με βάση τις Αρχές μας, κάποια θα τα ψηφίσουμε και κάποια δεν θα τα ψηφίσουμε. Εάν έρθουν με ένα άρθρο που θα λέει “αυτά συμφωνήσαμε, ψηφίστε τα ” τότε δεν θα ψηφίσουμε».
Αναφερόμενος με την πορεία της διαπραγμάτευσης και στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες είναι σε μία λογική “τρεχάτε ποδαράκια ” μου. Προσπαθεί να την κλείσει, απλώς η παράταση έχει δημιουργήσει πολλά καινούργια μέτωπα, έχει ενεργοποιήσει δυνάμεις από το ΔΝΤ μέχρι τους Γερμανούς και δημιουργούνται καθημερινά μικρά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν» και πρόσθεσε:
«Αλλά ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει την αξιολόγηση νομίζω ότι είναι δεδομένο. Θα προσπαθήσει να το κάνει εάν όχι στις 20 Μάρτη νομίζω στις 7 Απριλίου. Σίγουρα πριν από τις 21 Απριλίου που έχουμε τα επίσημα στοιχεία για τη χώρα, που εάν δεν είναι αυτά που θέλουμε να είναι, αντιλαμβάνεστε ότι το ΔΝΤ και οι σύμμαχοι και δανειστές μας θα είναι ακόμα πιο σκληροί μετά τις 21 Απριλίου. Θέλει να προλάβει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και θέλει να κλείσει την αξιολόγηση πριν από τις 20 Απρίλη».
Σχετικά με τις κοινοβουλευτικές απώλειες που είχε το Ποτάμι ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η βλάβη είναι μεγάλη και δεν θα το κρύψω. Και η βλάβη είναι μεγάλη σε έναν κόσμο που βλέπει ότι ακόμα και σε καινούργια σχήματα όπως είναι το Ποτάμι, που υποτίθεται ότι δεν έχει βληθεί από τις αρρώστιες του παρελθόντος, υπάρχουν καιροσκοπικές ενέργειες από κάποιους… Αλλά θεωρώ ότι αυτή η βλάβη δεν είναι ανεπανόρθωτη».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση