GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητρόπουλος: Πιθανές μειώσεις από φέτος σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

«Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος δεν αντιμετωπίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου και εντός του 2017 θα έχουμε νέες παρεμβάσεις σ...


«Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος δεν αντιμετωπίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου και εντός του 2017 θα έχουμε νέες παρεμβάσεις στις συντάξεις λόγω μειωμένων εισφορών» δήλωσε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
«Θα είναι ελλείπουσες οι εισφορές και οι εισπράξεις και μετά το καλοκαίρι, αφού διαπιστωθεί, θα υπάρξουν παρεμβάσεις λόγω του ότι θα πρέπει τα ελλείμματα να αντιμετωπίζονται με ίδιους πόρους, όπως λέει το 3ο μνημόνιο» πρόσθεσε.
Ο κ. Μητρόπουλος προέβλεψε ότι τα ελλείμματα θα μεγεθυνθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα: «Ήδη ο ΕΦΚΑ ξεκίνησε με 1,2 δισ. αν προστεθούν άλλα 600 εκατ. λόγω των ελλειπουσών προσφορών αντιλαμβάνεστε ότι πάμε σε 2 δισ. και είναι ρητή, δομική, μνημονιακή δέσμευση με ίδιους πόρους να αντιμετωπίζεται το ανταποδοτικό κομμάτι των συντάξεων. Γιατί; Διότι το κράτος από 1η/1/2017 εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη για όλους. Υπό αυτή την έννοια για την προσωπική διαφορά θεωρώ ότι επειδή υπάρχει ποσοτικός στόχος συμφωνημένος, ψηφισμένος από τα 5 κόμματα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς να κάνει περικοπές της τάξης του 1 δισ. 800 εκατ. ευρώ και αυτό που προσφέρεται για να κάνει σίγουρη περικοπή είναι η προσωπική διαφορά των καταβαλλόμενων συντάξεων».
Στο ερώτημα από πότε βλέπει τις μειώσεις στις συντάξεις και κύριες και επικουρικές ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ απάντησε: «Πιστεύω ότι εντός του 2017 θα έχουμε μειώσεις και στις επικουρικές γιατί εκκρεμούν 130 χιλιάδες συντάξεις και λείπουν 500 εκατ. για να αποπληρωθούν και λόγω των ελλειπουσών εισφορών στο ταμείο κύριας σύνταξης, ΕΦΚΑ, θα έχουμε παρέμβαση, πέρα από τις απαιτήσεις των δανειστών, λόγω αδυναμίας είσπραξης».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση