GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στο δημοσίευμα του Reuters περί συμφωνίας

Δεν επιβεβαιώνουν προκαταρκτική συμφωνία για τα ανοικτά θέματα στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μεταξύ δανειστών και ελληνικών Αρχών οι ...


Δεν επιβεβαιώνουν προκαταρκτική συμφωνία για τα ανοικτά θέματα στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μεταξύ δανειστών και ελληνικών Αρχών οι Βρυξέλλες.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σε τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές. Δύο αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα προκαταρκτική συμφωνία.

Σε δήλωσή του νωρίτερα εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ανέφερε ότι τα ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα μπορούν να αποφασιστούν μόνο στο τέλος του προγράμματος διάσωσης.

«Θα καθορίσουμε στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 εάν χρειάζονται μεσοπρόθεσμα μέτρα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ESM.

Επανέλαβε ότι τα ενδεχόμενα μέτρα μπορούν να περιλαμβάνουν την επέκταση των λήξεων των δανείων και περίοδο χάριτος για τους τόκους, αλλά όχι τη θέσπιση πλαφόν στα επιτόκια.

Ερωτηθείσα κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στη βελγική πρωτεύουσα, σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters που κάνει λόγο για «προκαταρκτική συμφωνία» σε συντάξεις και αγορά εργασίας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα οικονομικά, Ανίκα Μπράιτχαρτ απάντησε ότι έχει υπόψη της το δημοσίευμα αλλά δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, φαίνεται να υπάρχει κάποια κινητικότητα τις τελευταίες ώρες, αν και υπενθυμίζει πως «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι όλα να έχουν συμφωνηθεί». Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, προκειμένου «να προλάβουμε» μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συμφωνία επί της αρχής μέχρι το αυριανό EuroWorking Group, «δηλαδή να έχουμε κάτι σήμερα ή αύριο το πρωί». Με αυτόν το τρόπο θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα και θα υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα μέχρι το Eurogroup για την ολοκλήρωση και των τελευταίων λεπτομερειών της τεχνικής συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση