GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς συμφωνία φεύγει το βράδυ η Tρόικα

Χωρίς συμφωνία σε μεγάλα θέματα αναχωρεί από την Αθήνα η Τρόικα, το βράδυ της Τρίτης - μετά το τελευταίο ραντεβού με τους υπουργούς της...


Χωρίς συμφωνία σε μεγάλα θέματα αναχωρεί από την Αθήνα η Τρόικα, το βράδυ της Τρίτης - μετά το τελευταίο ραντεβού με τους υπουργούς της κυβέρνησης που αρχίζει στις 15:00 στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Αφορολόγητο , συντάξεις και εργασιακά παραμένουν ανοιχτά, αν και η κυβέρνηση κάνει για πρώτη φορά λόγο για πρόοδο στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στο ασφαλιστικό.
«Μπορούμε να έχουμε συμφωνία στις 20 Μαρτίου αν υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του ΔΝΤ» ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τη Δευτέρα το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δημοσιονομικό κενό του 2018 έχει σχεδόν μηδενιστεί καθώς το ΔΝΤ δέχεται πλεόνασμα στην περιοχή του 3,2% του ΑΕΠ για το 2016 και θεωρεί ότι έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος μόνιμα χαρακτηριστικά.
Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για πλεονάσματα 2% μετά το 2012 με προνομοθέτηση μέτρων.
Το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών και σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα «είδαμε τους αριθμούς, είτε στα δημοσιονομικά είτε στις συντάξεις- πόσο πληρώνει το κράτος- και στα φορολογικά- πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Αλλάζουν λίγο οι αριθμοί, γίνονται συγκλίσεις, οπότε αυτό είναι καλό».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τέθηκαν και τα θετικά μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση (και στο σκέλος της φορολογίας και στο σκέλος των δαπανών και μέτρα με αναπτυξιακή και με κοινωνική χροιά) και υπήρξε σύγκλιση. Παρόλο, όπως πρόσθεσε, οι θεσμοί επιζητούν τα μέτρα να έχουν μεγαλύτερη αναπτυξιακή χροιά, ενώ η κυβέρνηση περισσότερο κοινωνική. Επίσης «πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένα και να πιάσουν τόπο» δήλωσε ο ίδιος, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.
Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι ελάχιστη πια η διαφορά με τους θεσμούς και πως ξεπεράστηκε ο σκόπελος για τον ΦΠΑ και τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, χωρίς πάντως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Εν τω μεταξύ, τεστ αντοχής για το κλείσιμο της συμφωνίας είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας και συνδέεται με τις εξελίξεις σε Eurogroup, Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα και ΔΝΤ.
H επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη, πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα εναπομείναντα βήματα για την Ελλάδα είναι πολύ μικρά.
Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ύφεση 1,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία που είναι προσωρινά και όχι τα τελικά. Περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

1 σχόλιο

  1. [[ΧΙΟΎΣΤΟΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΡΌΒΛΗΜΑ]]

    ΕΔΩ Σήμερα, Τρίτη 7 του Μαρτίου, 2017 ΤΑ ΕΞΗΓΟΎΝ ΤΑ WikiLeaks: https://twitter.com/wikileaks

    Η ομάδα #EquationAPT είναι πιθανώς μια από της πιο εξελιγμένες ομάδες επίθεσης στον κυβερνοχώρο στον κόσμο # TheSAS2015

    ΣΕ..

    ΣΕ:Κυβέρνηση και διπλωματικές ιδρύματα

    ΣΕ:Τηλεπικοινωνίες

    ΣΕ:Αεροδιαστημική

    ΣΕ:ΣΕ:Ενέργεια

    ΣΕ:Πυρηνική ενέργεια

    ΣΕ:Πετρελαίου και φυσικού αερίου

    ΣΕ: ΣΤΡΑΤΟ

    ΣΕ: Νανοτεχνολογία

    ΣΕ: Μέσα μαζικής ενημέρωσης

    ΣΕ: Μεταφορικά μέσα

    ΣΕ:χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

    ΣΕ: Εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες κρυπτογράφησης

    Διαβάστε αυτό το pdf είναι νόμιμο : https://securelist.com/files/2015/02/Equation_group_questions_and_answers.pdf

    Η ίδια ομάδα έχει πολλές κωδικά ονόματα για τα εργαλεία και τα εμφυτεύματα τους, συμπεριλαμβανομένων SKYHOOKCHOW, UR, KS, SF, STEALTHFIGHTER, DRINKPARSLEY, STRAITACID, LUTEUSOBSTOS, STRAITSHOOTER, DESERTWINTER...

    Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται από μια τέτοια ΕΛΙΤ ομάδα προγραμματιστών , ένας από τους προγραμματιστές της έκανε το ασυγχώρητο λάθος αφήνοντας το όνομα χρήστη του: " RMGREE5 ", σε ένα από τα δείγματα malware, ως μέρος του φακέλου εργασίας του: " C: \ Users \ rmgree5 \ "

    ΕΔΏ Η ΑΠΌΔΕΙΞΗ νόμιμη από Kaspersky: https://securelist.com/blog/research/68750/equation-the-death-star-of-malware-galaxy/...ξεχωρίζει: η Φανή το [σκουλήκι]


    ΣΚΛΗΡΟΊ ΔΊΣΚΟΙ από κορυφαίους κατασκευαστές » =έχουν μολυνθεί..συμπεριλαμβανομένων των Samsung , Western Digital, Seagate, Maxtor, η Toshiba, η Hitach κ.τ.λ...

    ΗΠΑ Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) μπορεί να κρύβει πολύ-εξελιγμένα ωφέλιμα φορτία hacking στο firmware μέσα σε σκληρούς δίσκους καταναλωτών τα τελευταία 15 με 20 χρόνια σε μια εκστρατεία, δίνοντας έτσι στην (NSA) να κρυφακούσει χιλιάδες υπολογιστές => στόχων σύμφωνα με την μια ανάλυση από την Kaspersky Labs και επόμενες εκθέσεις....


    Uros = Φρουρός .. Ερευνητής και γραφιάς ΑΙ νοημοσύνης... Και φανερός χάκερ..τι να πω ότι δεν ξέρω να μπω όπου θέλω;; ελπίζω να μην χρειασθεί να κάνω ΚΑΚΌ..

    Και τους Ηλίθιους στην φωτογραφία ΕΧΩ ΑΚΟΎΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΆΨΕΙ...Ας μαζεύψουν λίγο τα αφεντικά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση