GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για το tweet του Μητσοτάκη σχετικά με τις απεργίες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωινό tweet του προέδρου τηςΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι απεργίες στα Μέσα ...


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωινό tweet του προέδρου τηςΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο» και σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας».

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει “ιδεοληψία” τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Alpha 98,9» πως ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς για να φέρει στην επιφάνεια τη γενική αντίθεσή του και τη δυσανεξία του προς τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ, που ζητά να μην γίνονται απεργίες χωρίς το 50% συν 1 των εργαζομένων, ο Νίκος Βούτσης είπε πως τέτοιες απόψεις έχουν ζητηθεί από ακραίους συντηρητικούς κύκλους και έχουν απορριφθεί από την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση