GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε στο YouTube τη χαμένη ταινία του Γκοντάρ «Une femme coquette»

Δωρεάν, μέσω YouTube, μπορούν οι λάτρεις του σινεμά να δουν την ταινία «Une femme coquette» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ. Η ταινία αυτή είναι ιδ...


Δωρεάν, μέσω YouTube, μπορούν οι λάτρεις του σινεμά να δουν την ταινία «Une femme coquette» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ. Η ταινία αυτή είναι ιδιαίτερα σπάνια. Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία του 1955, την οποία πολλοί θεωρούσαν χαμένη.
Το μικρού μήκους φιλμ, ο Γκοντάρ το γύρισε πολύ πριν τα αριστουργήματά του «Με κομμένη την Ανάσα» και «Περιφρόνηση». Δεν βγήκε πάντως ποτέ στις σκοτεινές αίθουσες.
Το «Une femme coquette» έχει διάρκεια περίπου δέκα λεπτών και είναι γυρισμένο στη Γενεύη, με κάμερα 16 χιλιοστών. Σεναριακά βασίζεται στην ιστορία «Le Signe» του συγγραφέα της νατουραλιστικής σχολής Γκυ ντε Μωπασσάν.
Μάλιστα ο Γκοντάρ έχει υπογράψει την ταινία με το ψευδώνυμο Hans Lucas, το οποίο χρησιμοποιούσε ως κριτικός κινηματογράφου. Πρωταγωνιστές είναι η Maria Lysandre, η οποία δεν ξαναέπαιξε έκτοτε, και ο Roland Tolmatchoff. Η μουσική επενδύεται από έργα του Μπαχ, ενώ αγγλικοί υπότιτλοι προστέθηκαν στο βίντεο.
Η ιστορία αφηγείται την επιστολή της νεαρής γυναίκας με την οποία εξομολογείται τις μύχιες σκέψεις της σε μια φίλη: γυρνώντας με τα πόδια στο σπίτι για να ετοιμάσει το φαγητό, αναστατώθηκε βλέποντας μια πόρνη στο παράθυρο να «προσκαλεί» πελάτες. Στην επιστολή περιγράφει τα ανάμεικτα συναισθήματα που της προκάλεσε αυτή η εικόνα, θαυμασμό, περιφρόνηση και σεβασμό ταυτόχρονα.
Ο Γκοντάρ κάνει ένα πέρασμα και μπροστά από το φακό, φορώντας αδιάβροχο, παριστάνοντας τον πελάτη που γοητεύτηκε από την πόρνη που του κάνει νεύμα από το παράθυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση