GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξακολουθούμε να πληρώνουμε μετρητά 1 από τα 2 ευρώ μας!

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου 50ευρου, ο επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, έδωσε στη δημοσιότητα ...


Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου 50ευρου, ο επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πληρωμές στην Ευρωζώνη.
Παρά την τεράστια επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής, 1 στα 2 ευρώ που πληρώνουμε εξακολουθούμε να τα δίνουμε σε μετρητά, σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι.
«Ακόμη και στη σημερινή ψηφιακή εποχή, τα μετρητά εξακολουθούν να είναι ουσιώδη για την οικονομία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, πάνω από τα τρία τέταρτα όλων των πληρωμών σε σημεία πώλησης στη ζώνη του ευρώ γίνονται σε μετρητά. Αυτό αντιστοιχεί στο 50% της αξίας των συναλλαγών που κάνουμε. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα σχετικά με τη χρήση μετρητών που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΚΤ και θα δημοσιευθεί το καλοκαίρι του 2017.
Υπενθυμίζεται ότι κυκλοφόρησε το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, το τέταρτο της σειράς «Ευρώπη». Πάνω από 9 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ βρίσκονται σε κυκλοφορία, αντιπροσωπεύοντας 46% του συνόλου των τραπεζογραμματίων ευρώ.
Επιπλέον, τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και των 200 ευρώ θα εκδοθούν στις αρχές του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση