GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδιανόητο φιάσκο στο Παλαιό Φάληρο: Έμεινε 14 ώρες με το πιστόλι στη ντουλάπα

Κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού που διέπραξαν την ένοπλη ληστεία ήταν επι 14 ώρες ο τέταρτος εκ των δραστών στο Παλαιό Φάληρο, χω...


Κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού που διέπραξαν την ένοπλη ληστεία ήταν επι 14 ώρες ο τέταρτος εκ των δραστών στο Παλαιό Φάληρο, χωρίς να τον πάρουν είδηση οι αστυνομικοί, που υποτίθεται ότι είχαν κάνει φύλλο και φτερό το διαμέρισμα. 

   Μάλιστα, η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα. 

   Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα όπου είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό χτες το πρωί οι τέσσερις ληστές, στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, εισέβαλαν πάνω από 20 αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία.

   Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή. Στο διαμέρισμα της ληστείας, όμως, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει.

   Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. 

   Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της 64χρονης γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του.

   Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας.

   Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. 

   Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά. 

   Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

Πλούσια η δράση τους - Αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου

Ένας Μολδαβός που ενέχεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές είναι ο νεκρός ληστής ηλικιωμένης και οικιακής βοηθού στο Π. Φάληρο, μετά από πτώση κατά τη διάρκεια προσπάθειας διαφυγής του. Την ίδια ώρα ο Ρώσος «Ιγκόρ», ένας από τους συνεργούς του που συνελήφθη, είχε απασχολήσει για 36 ένοπλες ληστείες δημόσιων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Ρώσος συλληφθείς είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη και σε πολλά περισσότερα ο Μολδαβός, ωστόσο εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν.

Ο 41χρονος Μολδαβός, στις 10 Μαρτίου 2007, είχε εισβάλει μαζί με ένα συμπατριώτη του σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλίπολη Πειραιά επιχειρώντας ληστεία. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που οπλοφορούσε νόμιμα, πυροβόλησε και τραυμάτισε στα πόδια τους δράστες, εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, καθώς πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν πολίτη που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε σε βοήθεια του κοσμηματοπώλη.

Ο Ρώσος «Ιγκόρ», 40 χρόνων, πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη», τον Ιούλιο του 2011 μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, κρατώντας πολεμικά καλάσνικοφ, είχαν εισβάλει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, αποσπώντας 150.000 ευρώ. Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Χαρακτηριστική της επικινδυνότητας των δραστών ήταν η ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 αποσπώντας 12.640 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του.

Αυτή τη φορά ο «Ιγκόρ» και ένας 35χρονος Αρμένιος συνεργός του… συνελήφθησαν από τις ασύρματες κάμερες που είχε εγκαταστήσει στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης ο γιος της, που έμενε σε άλλο όροφο της πολυκατοικίας. Ειδοποίησε την Αστυνομία για να ακολουθήσει καταδίωξη από… μπαλκόνι σε μπαλκόνι με τον Μολδαβό να χάνει την ισορροπία του και από τον 5ο όροφο να καταλήγει στον 1ο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση