Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

  Οικονομολόγος Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής: Ύφεση ή στασιμότητα το α’ τρίμηνο του 2017


  Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε ύφεση ή τουλάχιστον στασιμότητα έκανε, μιλώντας στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Πάνος Καζάκος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

  Ερωτηθείς αν συμμερίζεται τους φόβους ότι θα έχουμε ύφεση και το πρώτο τρίμηνο του 2017, ο οικονομολόγος είπε: «Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία. Τουλάχιστον στασιμότητα. Νομίζουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία της χώρας δεν επέστρεψε σε στέρεη ανάκαμψη παρά τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί επίσημα και ανεπίσημα. Δηλαδή, παραμένει σε μια ασταθή κατάσταση».

  Στο ερώτημα εάν θα είναι θετικό ή αρνητικό το πρόσημο για το πρώτο τρίμηνο, ο κ. Καζάκος απάντησε: «Θα κινηθούμε γύρω από το μηδέν. Περιμένουμε να δούμε και στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που θα βγουν την Παρασκευή. Γύρω στο μηδέν θα είναι η ανάπτυξη στην καλύτερη περίπτωση».

  Ακούστε το ηχητικό:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οικονομολόγος Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής: Ύφεση ή στασιμότητα το α’ τρίμηνο του 2017 Rating: 5 Reviewed By: Press- gr