ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Βρυξέλλες: Υπάρχει «κόφτης» για το 2018 αλλά θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί

Share it:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Για την κάλυψη του όποιου “δημοσιονομικού κενού” το 2018, υπάρχει η συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Απριλίου για τον αυτόματο μηχανισμό, που συμφωνήθηκε μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας, πριν από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος.

Αυτή είναι η θέση της Κομισιόν σε σχέση με τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, όπου όπως ανακοινώθηκε το Ταμείο συνεχίζει και εκτιμά απόκλιση 1,5 μονάδων από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Ωστόσο η Κομισιόν συνεχίζει και εκτιμά ότι στο τέλος ο μηχανισμός αυτόματων περικοπών δεν θα χρειαστεί καθώς θα επιβεβαιωθεί η δική της εκτίμηση που δεν προβλέπει κανένα κενό.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Κομισιόν, Άνικα Μπράιντχαρτ, η Κομισιόν σημειώνει τις προβλέψεις του ΔΝΤ, συμφωνεί πως μια σειρά από ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα υπάρχει χαμηλότερη ανάπτυξη το 2017, λόγω και της παρατεταμένης αβεβαιότητας για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Η ίδια εκπρόσωπος παρέπεμψε στις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν που θα δημοσιοποιηθούν τον Μάιο, λαμβάνοντας υπόψιν και τα στοιχεία από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα - η οποία βεβαίως προετοιμάζεται.

Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση