GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σρι Λάνκα: 21 νεκροί από κατάρρευση βουνού από σκουπίδια!

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονταν σήμερα, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση ενός βουνού από σκουπίδια πάνω σε μια παραγκούπολη ...


Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονταν σήμερα, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση ενός βουνού από σκουπίδια πάνω σε μια παραγκούπολη στη Σρι Λάνκα, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό.

Εκατοντάδες στρατιώτες συνεχίζουν ωστόσο σήμερα να σκάβουν ανάμεσα στα απορρίμματα και τις 145 κατοικίες που καταστράφηκαν σ' αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε την Παρασκευή στην απέραντη χωματερή της Κολονάουα, που περιβάλλεται από παραγκουπόλεις στο βορειοανατολικό άκρο της πρωτεύουσας Κολόμπο.

«Είναι δύσκολο να φανταστείς πώς θα μπορούσε κανείς να επιβιώσει μέσα σ' αυτό το τοξικό περιβάλλον», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τέσσερα παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών περιλαμβάνονται στους 21 νεκρούς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του εθνικού νοσοκομείου του Κολόμπο. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν εξαιτίας πληροφοριών που έκαναν λόγο για λεηλασίες. Συνολικά συνελήφθησαν 18 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκλεψαν αγαθά που ανήκαν στα θύματα.

Ενώ η χώρα γιόρταζε την έλευση του νέου έτους για τους Σινχαλέζους και τους Ταμίλ, ένα βουνό σκουπιδιών που έφθανε τα 91 μέτρα ύψος και είχε αποσταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από καταρρακτώδεις βροχές, κατέρρευσε και καταπλάκωσε δεκάδες καλύβες στην παραγκούπολη.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε ένα γειτονικό σχολείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τις συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία εξαιτίας της λειτουργίας της ανοικτής χωματερής, όπου υπολογίζεται πως έχουν απορριφθεί 23 εκατ. τόνοι σκουπιδιών και συνεχίζουν να απορρίπτονται 800 τόνοι στερεών σκουπιδιών καθημερινά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση