GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγία Πετρούπολη: 22χρονος Ρώσος γεννημένος στο Κιργιστάν ο ύποπτος

Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Ακμ...


Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Aντικρουόμενες πάντως παραμένουν οι πληροφορίες για το αν ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη αυξήθηκε σε 14, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό του μετρό και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων.

Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν μέσα στα ασθενοφόρα ή στο νοσοκομείο αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, διευκρίνισε η υπουργός. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί. 

 

Το χρονικό της επίθεσης

Οι κάμερες ασφαλείας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης “είδαν” το δράστη της πολύνεκρης έκρηξης που έχει στοιχίσει τη ζωή 14 ανθρώπων, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

Ένας άνδρας ο οποίος είχε καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης στον σταθμό του μετρό και φερόταν να έπαιξε ρόλο προσήλθε οικειοθελώς στις αρχές και διαβεβαίωσε ότι δεν ενέχεται στην επίθεση, μετέδωσε επίσης το Interfax.

Το τηλεοπτικό δίκτυο REN-TV στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσίευσε φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της έκρηξης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV "Πέμπτο Κανάλι", δημοσιεύσε, στην σελίδα του στο Twitter φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίσθηκε στη στάση του μετρό "Πλόσαντ Βαστάνια".

Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

Οι ρωσικές αρχές "άνοιξαν" τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας που παρέχει συνεχή πληροφόρηση για τους νεκρούς και τους τραυματίες της επίθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση