GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δρόμος προς την 22η Μαΐου: Ένας μήνας κρίνει τη συμφωνία

Το Σαββατοκύριακο, στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα αναζητηθεί ο συμβιβασμός για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, που θα σημάνει και ...


Το Σαββατοκύριακο, στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα αναζητηθεί ο συμβιβασμός για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, που θα σημάνει και την τελική ευθεία για το κλείσιμο της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές. Τον κυρίαρχο ρόλο στις διαπραγματεύσεις το έχουν το ΔΝΤ και η Γερμανία, καθώς θα αναζητηθεί ο συμβιβασμός που θα ικανοποιήσει τις βασικές επιδιώξεις των δύο ισχυρών πλευρών. Η Γερμανία δεν θέλει εξειδίκευση των μέτρων πριν από τις γερμανικές εκλογές και το ΔΝΤ θέλει σαφείς διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το ζητούμενο στην Ουάσιγκτον είναι να μπουν οι βάσεις για την τελική συμφωνία, η οποία θα πρέπει να κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Αυτό που η κυβέρνηση διεκδικεί είναι μέχρι τις 22 Μαΐου το αργότερο να έχουν κλείσει όλα, να έχει προσδιοριστεί το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και να μπορεί η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο δρόμος προς την 22η Μαΐου

Όλα ξεκινούν την Παρασκευή 21 Απριλίου όταν ο διοικητής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα παρουσιάσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, το οποίο και αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμη και πάνω από το 3,5%.

Το Σαββατοκύριακο, στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα αναζητηθεί ο συμβιβασμός για το χρέος και στις 24 Απριλίου αναμένεται να πιστοποιηθεί και από τη Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Αμέσως μετά στις 25 Απριλίου αναμένεται η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα για να κλείσει η τεχνική συμφωνία και στις αρχές του Μαΐου θα πρέπει να γίνει και η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση