GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την απέλαση Σκοπιανού στη χώρα του αποφάσισε το δικαστήριο – "Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν" είπε ο 30χρονος

Υπέρ της έκδοσης 30χρονου Σκοπιανού, στη χώρα του, όπου ζητείται για κατοχή ναρκωτικών και όπλων, γνωμοδότησε το Τριμελές Συμβούλιο Θεσ...


Υπέρ της έκδοσης 30χρονου Σκοπιανού, στη χώρα του, όπου ζητείται για κατοχή ναρκωτικών και όπλων, γνωμοδότησε το Τριμελές Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ο εκζητούμενος, που δηλώνει αστυνομικός και επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γειτονικής χώρας, είχε συλληφθεί πριν από 1,5 μήνα στη Θεσσαλονίκη, όταν κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι διώκεται από τις δικαστικές αρχές των Σκοπίων για κατοχή μίας χειροβομβίδας και 800 γραμ. μαριχουάνας.
Κατά την εξέταση της υπόθεσής του από το Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος -απευθυνόμενος στους δικαστές- δήλωσε ότι η εις βάρος του δίωξη είναι πολιτική, ενώ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τη ζωή του σε περίπτωση έκδοσής του στη γειτονική χώρα. Απολογούμενος, ανέφερε ότι είναι σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος, ενώ αρνήθηκε την κατοχή των ναρκωτικών, τα οποία -όπως είπε- του τα «φύτεψαν» για να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.
Ο βασικός του ισχυρισμός είναι ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας του, όπου ο επικεφαλής είναι αλβανικής καταγωγής, διότι τον Μάιο του 2015 συμμετείχε ενεργά στις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ειδικών αστυνομικών δυνάμεων των Σκοπίων και ένοπλων ομάδων αλβανόφωνων, στο Κουμάνοβο.
Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που συνοδεύουν την ερυθρά αγγελία σύλληψής του, ο 30χρονος αποβλήθηκε το 2015 από την Αστυνομία λόγω μη τήρησης των κανόνων πειθαρχίας, κάτι που ο ίδιος αρνείται, τονίζοντας, αντιθέτως, ότι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τους κόλπους της Αστυνομίας, ενώ ανέφερε ότι αποζημιώθηκε για τραυματισμό που υπέστη στις επιχειρήσεις του Κουμάνοβο.
Στο δικαστήριο κατέθεσε κι ο αδελφός του, επίσης αστυνομικός, όπως κι ο πατέρας τους, που εξέφρασε φόβους πως εάν ο 30χρονος επιστρέψει στα Σκόπια «δεν θα ζήσει». Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι ο αδελφός του δραπέτευσε από τις φυλακές όπου κρατείτο μετά τη σύλληψή του για τα ναρκωτικά και τη χειροβομβίδα κι έτσι βρέθηκε στην Ελλάδα.
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να εκδοθεί ο εκζητούμενος, πρόταση την οποία έκαναν δεκτή οι δικαστές. Ο 30χρονος, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, διά του συνηγόρου του δήλωσε ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση