GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ! ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ανακοίνωσε η Μέι στη Μεγάλη Βρετανία...

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προχώρησε σε διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Downing Street το μεσημέρι της Τρίτης. ...

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προχώρησε σε διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Downing Street το μεσημέρι της Τρίτης. Προηγήθηκε τακτική συνάντηση με τους υψηλόβαθμους υπουργούς της, όπως ανέφερε το γραφείο της Μέι.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η κ. Μέι ζήτησε περισσότερη "ενότητα στο Westminster" και μια ευρεία συναίνεση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες του Brexit "με αποφασιστικότητα", αποκαλύπτοντας τη στρατηγική της. Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει μιας και η αντιπολίτευση έχει επίσης ζητήσει εκλογές.

Μεταξύ άλλων η Τερέσα Μέι ανέφερε στο διάγγελμα της:
"Είναι η στιγμή σας να αποδείξετε πως επιθυμείτε την διακυβέρνηση της χώρας. Ας αφήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή και δυνατή ηγεσία για να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας κατά την αποχώρηση από την Ένωση και για το μετέπειτα διάστημα. Είχα δεχθεί κριτική για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Brexit, το οποίο επίσης αποφάσισε ο κόσμος.
Κάθε ψήφος για τους Συντηρητικούς θα με κάνει δυνατότερη για να προχωρήσω σε ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κάθε ψήφος για τους Συντηρητικούς θα με κάνει δυνατότερη για καλύτερη διαπραγμάτευση για το Brexit. Ήρθε η ώρα να δώσετε στη χώρα τη δυνατή κυβέρνηση που χρειάζεται. Οι επιλογές είναι δύο: Ή μια δυνατή και σταθερή ηγεσία των Συντηρητικών ή μια ασταθής συγκυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν".
"Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit", δηλώνει ακόμη η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Την προκήρυξη εκλογών προέβλεψαν πολλοί πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, μιας και είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες της χώρας να κάνουν δηλώσεις έξω από την Downing Street αν δεν πρόκειται για κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό.
Οι επόμενες εκλογές ήταν κανονικά προγραμματισμένες για το 2020. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, πάντως, η οποία βρίσκεται εν μέσω δύσκολων συνομιλιών για την διαδικασία του Brexit, είχε στο παρελθόν διαμηνύσει ότι δεν είχε σκοπό να προκηρύξει εκλογές πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Θέλει να πάρει το "πράσινο φως"
Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση ωστόσο φέρνει τη Μέι μπροστά έναντι του Κόρμπιν, κάτι που δείχνει πως χρονικά, έχει το μομέντουμ για να πάει στις κάλπες.

Οι  δηλωσεις της Μει εξω απο την Downing Street 10.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση