GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά στη Δικαιοσύνη οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών καλούνται και πάλι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το αποτ...


Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών καλούνται και πάλι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα.
Τέσσερις ημέρες μετά την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της έκδοσής τους, οι τουρκικές αρχές απέστειλαν δεύτερο αίτημα στις 30 Ιανουαρίου 2017.
Κατόπιν αυτού, τρεις από τους οκτώ, και συγκεκριμένα οι Suleyman Ozkaynakci, Abdullah Yetik και Ferudum Caban την ερχόμενη Τρίτη, 25 Απριλίου θα προσαχθούν στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για να εξεταστεί το νέο αίτημα έκδοσης τους που έχει υποβάλει η γενική εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.
Ως προς τους υπόλοιπους έξι, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης του αιτήματος .
Η Τουρκία ζητά την έκδοσή τους προκειμένου να δικαστούν για τα εξής έξι αδικήματα: 1) απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, 2) απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης και εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της, 3) απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής συνταγματικής τάξης, 4) απόπειρα κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της, 5) Λεηλασία από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο ήρθαν οι 8 στην Ελλάδα) και 6) πρόκληση ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι αξιωματικοί από τον Ιανουάριο που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις από την επιτροπή ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση