GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαντάς: Σε δύο χρόνια θα περικοπούν οι συντάξεις. Χατζηδάκης: Βραδυποριακός η κυβέρνηση – BINTEO

Αισιόδοξος για κλείσιμο της συμφωνίας εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, κάνοντας λόγο για κλείσιμο ...


Αισιόδοξος για κλείσιμο της συμφωνίας εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, κάνοντας λόγο για κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων τις επόμενες εβδομάδες.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι οι συντάξεις θα περικοπούν σε δύο χρόνια, ενώ θα υπάρξουν αντίμετρα, όπως μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα ή μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή για τους χαμηλοσυνταξιούχους αν η χώρα πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. «Είχαν γίνει και παλιότερα πολλές και μεγάλες περικοπές στις συντάξεις», τόνισε.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα διέψευσε ότι υπάρχει θέμα στάσης πληρωμών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα που οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% το 2016.
«Η κυβέρνηση γνώριζε για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, και για αυτό δώσαμε την 13η σύνταξη και όλοι μας επέκριναν», σημείωσε.
«Η κυβέρνηση ακολουθεί στρατηγική Bραδυποριακού με αποτέλεσμα Tαλαιπωριακού για τον ελληνικό λαό, γύρισε τη χώρα στην ύφεση», δήλωσε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Πανηγυρίζει η κυβέρνηση που κόβει συντάξεις και λέει «δεν πειράζει, θα τις χρεωθεί η επόμενη κυβέρνηση|, κόβει το αφορολόγητο και λέει «δεν πειράζει», δήλωσε.
Για τα αντίμετρα πρέπει να έχουμε υπεραπόδοση άνω του 3,5% του ΑΕΠ στο πρωτογενές πλεόνασμα επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Με την καθυστέρηση, πρόσθεσε, η οικονομία έχει ξαναπέσει στο πηγάδι της ύφεσης, έχουμε νέα αύξηση στα κόκκινα δάνεια, έχουμε περαιτέρω εκροή καταθέσεων.
Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση