GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εννιά μοναδικές εμπειρίες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας στο Δέλτα του Φαλήρου, αποτε...


Έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, το μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας στο Δέλτα του Φαλήρου, αποτελεί αγαπημένη επιλογή των περισσότερων κατοίκων της πόλης για εξόρμηση εντός των τειχών της.

Ακολούθησε κι εσύ το παράδειγμά τους και γέμισε την ημέρα σου με εμπειρίες και δραστηριότητες που θα σε κάνουν στην κυριολεξία να νιώσεις αληθινός Ευρωπαίος.

idmnia-1

Ποια καλύτερη αφορμή, λοιπόν, για μια απολαυστική βόλτα από ένα πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών; Πάρε τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και τα κατοικίδια και βάλε πλώρη για το πιο άρτια οργανωμένο πολιτιστικό κέντρο της πόλης και απόλαυσε μια ημέρα που τα έχει πραγματικά όλα.

Αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις –σχεδόν ένα χρόνο μετά την δημιουργία του– στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Ακολουθεί μια επιλογή δραστηριοτήτων με όλα αυτά που μπορείς να κάνεις, περνώντας πραγματικά ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή και –γιατί όχι– ακόμη και μόνος.

 Να απολαύσεις τον καφέ σου στο αίθριο

idmnia-kafes

Στον εξωτερικό χώρο του πολιτιστικού κέντρου και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη, πιάσε τραπέζι κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και απόλαυσε όσο πιο χαλαρά μπορείς τον πρώτο καφέ της ημέρας. Μάλιστα, αν πεινάσεις θα βρεις δύο καντίνες, απ' όπου μπορείς να προμηθευτείς γευστικά σνακ. Επίσης, μπορείς να πάρεις τον καφέ στο χέρι και να τον πιεις βολτάροντας στους υπαίθριους χώρους του πάρκου.

 Να πάρεις μέρος σε διάφορες δραστηριότητες δωρεάν

idmnia-dwrean-drastiriotites

Αναλόγως τα ενδιαφέροντά σου μπορείς να πάρεις μέρος στις ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πάρκο και να περάσεις την ημέρα σου με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχεις συνηθίσει. Μαθήματα χορού, πιλάτες και γιόγκα, ιστιοπλοΐα και καγιάκ στο κανάλι, εργαστήρια κηπουρικής κ.α. βρίσκονται στη διάθεσή σου για δημιουργική απασχόληση.

 Να πάρεις τα παιδιά σου και να τους αφιερώσεις μία ημέρα στη φύση

idmnia-paidia

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για ένα παιδί που μεγαλώνει στην πόλη, από λίγες ποιοτικές στιγμές με τους γονείς του στη φύση. Στο πάρκο, λοιπόν, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος, μεγάλος ανοιχτός χώρος με γρασίδι –το Ξέφωτο– όπου μικροί και μεγάλοι γίνονται και πάλι παιδιά, μέσα από ατελείωτο παιχνίδι κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Σημείωσε, ότι δεν είναι λίγες και οι δραστηριότητες που διοργανώνονται για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του πάρκου.

Να απολαύσεις πανοραμική άποψη της πόλης από ύψος 32 μέτρων

idmnia-panoramiki

Ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια οδηγούν από τον Μεσογειακό Κήπο του πάρκου σε έναν λόφο με ανηφορική κλίση και ύψος 32 μέτρων, πάνω ακριβώς από το κτήριο όπου στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Από εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε πανοραμική θέα στη θάλασσα δυτικά, καθώς και την Ακρόπολη στα ανατολικά.

Στο συγκεκριμένο σημείο σας περιμένει ακόμη μία έκπληξη. Ο λόγος για τον Φάρο με τους γυάλινους τοίχους, έναν χώρο 900 τ.μ., ο οποίος ενδείκνυται για ανάγνωση ή περισυλλογή με θέα, εκθέσεις και διάφορες εκδηλώσεις.

  • Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση