GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάσταση Κυρίου κι Ανάσταση νεκρών!

Tου Κυριάκου Κόκκινου  Δικηγόρου Προέδρου Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Είμαστε ιδιαίτ...

Tου Κυριάκου Κόκκινου 
Δικηγόρου
Προέδρου Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί και ευλογημένοι αγαπητοί μου φίλοι, γιατί ως Έλληνες και Ορθόδοξοι, μετέχουμε μιας μακραίωνης παράδοσης αναζήτησης της Αλήθειας, της Αιώνιας Ζωής και της Οδού προς αυτήν! Αλήθειες που διαρκώς αναζητούμε, ξανά και ξανά, γενιά με τη γενιά, μέσα από την αγωνιώδη, αλλά και παθιασμένη βίωση της ζωής, μέσα από τη φιλοσοφία, μέσα από τη θεολογία, μέσα από την επικοινωνία με το Θείο και την επαφή μας με τον Κόσμο και τη Δημιουργία ως σύνολο, τους συνανθρώπους μας και σύμπασα τη φύση!

Καθώς στη μέση της Άνοιξης ξαναζούμε το κοσμικό Δράμα, το κλείσιμο της φυσικής περιόδου εσωστρέφειας του πνευματικού χειμώνα, ανοίγοντας τα αισθητήριά μας, φυσικά και πνευματικά, στον έξω κόσμο, στους συνανθρώπους μας, στο σύμπαν και τις αλήθειες του, νιώθουμε τη φυσική ανάγκη να αποκωδικοποιήσουμε αυτά που συμβαίνουν, αποκαλύπτοντας το κρυφό τους νόημα, που μπορεί να μας επανατοποθετήσει στην Οδό και να νοηματοδοτήσει τις ζωές μας, για να μην χάνονται σαν νερό που κυλά μέσα από τρύπιο πιθάρι!
Χιλιάδες χρόνια διάρκεσε η αναζήτηση και αγωνιώδης αυτή προσπάθεια των ανθρώπων και απέδωσε καρπούς με μύθους, με προφητείες, με μυστήρια και ιερές διδασκαλίες, για τους λίγους και μυημένους. Στον τόπο μας η αλήθεια περνούσε μέσα από αλληγορίες για τον Άδωνη, τον Ορφέα, το Ζαγρέα και τα Ελευσίνεια, μέχρι που ήρθε ο ίδιος ο Κύριος, για να δώσει τέλος στην αγωνία και το μυστήριο, φωτίζοντας με την επίγεια ύπαρξή του την εγκόσμια ζωή, αλλά και την Αιώνια συνέχειά της και προσφέροντάς την Δώρο προς όλους εμάς, που με ελεύθερη βούληση αποφασίζουμε να Τον ακολουθήσουμε, χωρίς διάκριση, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς όρους, παρά μόνον Ένα! Να ακολουθούμε το υπόδειγμά Του!!!

Μια δωρεά, που έγινε λιγότερο με λόγο και περισσότερο με έργα, έργα Αλήθειας και Αγάπης, με λόγια λίγα και απλά, αλλά τόσο καταληπτά και με αξία ανυπέρβλητη. Μας προσφέρθηκε πλέον σε όλους, αρκεί να θελήσουμε, ένα ουράνιο υπόδειγμα ζωής, όπως ο Κύριος την έζησε, γενόμενος Ένας από εμάς. Ένα υπόδειγμα που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά συνεχής Κοινωνία με τον Ουράνιο Πατέρα, την πηγή της Ζωής, συνεχής Προσευχή, με κάθε λόγο κι έργο, ως πηγή της δύναμης, αδιάλειπτη προσφορά Αγάπης προς όλους, με σεβασμό και ανιδιοτέλεια, ως μέσο της ανθρώπινης φωτοσύνθεσης, μέσω της οποίας γνωρίσαμε πώς να απενεργοποιούμε τις δυνάμεις της άρνησης και τα δηλητήριά της , μεταστοιχειώνοντάς τα στο ζωογόνο πνευματικό οξυγόνο, που τόσο έχουμε ανάγκη να το λαμβάνουμε ο ένας από τον άλλο, διαρκής πόλεμος κατά των αντιπάλων δυνάμεων και πορεία εκούσιας Θυσίας, για την απελευθέρωσή μας από τα δεσμά της σαρκικής δουλείας , του εκπεσόντος φρονήματος και φύσεως.



Χριστός Ανέστη αδελφοί μου! Δια των παθών, της εκούσιας θυσίας και της Ανάστασής Του ο Θεάνθρωπος Χριστός έλαβε τη φυσική Του Στάση, του Κυρίου των συμπάντων!

Αλλά δια του Κυρίου μας κι ο εκπεσών και νεκρός πνευματικά, κοσμικός άνθρωπος, μπορεί πλέον κι αυτός να Αναστηθεί κι από νεκρός, δια της κοινωνίας των μυστηρίων, που ο Κύριος μας παρέδωσε, μπορεί κι αυτός να λάβει εκ νέου τη φυσική του στάση, από την οποία εξέπεσε και να αναδειχθεί ως Εικών, ομοιούμενος στον Υιό και δια των ενεργειών του Αγίου Πνεύματος, να επανέλθει στον Πάντα Αγαπώντα και συνέχοντα Πατέρα!

Το εύχομαι για όλους μας, πάντα, κάθε τέτοια μεγάλη εορτή, να μας βρίσκει όλους εγρηγορότες κι αγωνιζομένους τον καλό αγώνα.

Χριστός Ανέστη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση