GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συμφωνία και ο ρόλος του ΔΝΤ μετά το συμβιβασμό της Ελλάδας

Καταρχήν συμφωνία στη Βαλέτα την Παρασκευή, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα υποχώρησης ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών. ...


Καταρχήν συμφωνία στη Βαλέτα την Παρασκευή, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα υποχώρησης ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών. 

Έτσι, η Ελλάδα καλείται να αποδεχτεί και να λάβει μέτρα που ανέρχονται στα 3,6 δισ. ευρώ. 

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να λάβει μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις, κάτι που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2019, 1% του ΑΕΠ σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το 2020 και ανέρχονται στα 3,6 δισ. ευρώ. 

Την ίδια στιγμή όμως εάν η ελληνική πλευρά δεν επιτύχει τους στόχους για το 2018, και δεν φτάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, τα μέτρα θα τεθούν στο σύνολό τους σε εφαρμογή το 2019 και όχι σε δύο δόσεις. 

"Ο στόχος για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων και αντίμετρων επετεύχθη"

Ο στόχος για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων και αντίμετρων για το 2019 και το 2020 επετεύχθη, σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με το σημερινό Eurogroup.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στα εργασιακά συμφωνήθηκε η επαναφορά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από το Σεπτεμβριο του 2018, τόσο με την αρχή της επεκτασιμότητας όσο και με αυτή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, ενώ παράλληλα αποκρούστηκαν λοκ άουτ και αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων.

Όπως σημειώνουν οι πηγές του Μαξίμου, τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016 καθώς και οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε κορυφαίο επίπεδο, συνέβαλαν καθοριστικά στο να βρεθεί κοινό έδαφος και λύση στο Eurogroup.

O ρόλος του ΔΝΤ

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι ο συμβιβασμός προέκυψε μετά από συμφωνία ότι το ΔΝΤ θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει το καλοκαίρι του 2018, στο τέλος του προγράμματος, εάν τα φορολογικά μέτρα για το 2020 θα μεταφερθούν για το 2019. 

Σε ανακοίνωσή του το ταμείο ανέφερε ότι θα χρειαστούν "επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους". 

Σε κάθε περίπτωση όλα τα θέματα αναμένεται να λυθούν κατά την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα το προσεχές χρονικό διάστημα. 

1 σχόλιο

  1. Όσο διαβάζω τον ξένο τύπο ΑΚΌΜΑ και τον Γερμανικό, ΤΌΣΟ θυμώνω με τους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ τους πολιτικάντηδες μας... Θα επαναλάβω αυτά που έγραψα παραπάνω..

    Ο ένας μας λέει ο [ΤΣΙΠΡΑΣ) κάναμε συμφωνία μεχρι το 2020 να παίρνετε 500 ευρώ, οι άλλοι {ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΦΩΦΗ- ΛΕΒΕΝΤΗΣ- ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ} ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα σας κάνουμε και εμείς το ίδιο [500 ευρώ] με κόστος ζωής Λουξεμβούργου ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

    Οι εκλογές δεν γίνονται στην ΕΛΛΑΔΑ με εκβιασμό, διότι έχουν τον Τσίπρα που τα περνά ΌΛΑ αυτά τα αισχρά ΜΕΤΡΆ με αριστερή βαζελίνη.. Και Γνωρίζοντας ότι κατακτητές μας ότι με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και το ακροδεξιό ασκέρι του η χώρα θα πήγαινε σε εμφύλιο μέσα σε ΈΝΑ ΜΉΝΑ , ΑΦΗΣΤΕ που κάνεις δεν θα πλήρωνε ούτε σέντς για ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

    Έτσι κρατάνε με τα καλαμάκια το ΠΤΏΜΑ της κυβέρνησης λέγετε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ ώστε για να κάνουν της εκλογές τους, άλλα και για να μην τους παρασύρουν με οχήματα κάθε ΜΈΡΑ τους αθώους πολίτες τους που και αυτοί οι περισσότεροι υποφέρουν από τον ΦΑΣΙΣΜΌ της Ελεύθερης αγοράς τον ΚΑΡΤΕΛ, έτσι κοροϊδεύει αυτό το κύκλωμα τον τοκογλύφων όλη την ΕΥΡΏΠΗ που έχουν γέμιση ΌΛΗ την Ευρώπη με νενέκους ακριβοπληρωμένους τεχνοκράτες και πολιτικάντηδες.. Αυτά θα πάνε να λένε στα χωριά τους οι ακριβοπληρωμένοι βολεμένοι βουλευτές;..

    Το λίθιο και οι ενώσεις του έχουν αρκετές βιομηχανικές εφαρμογές, που περιλαμβάνουν θερμοανθεκτικό γυαλί και κεραμικά, κράματα υψηλής αναλογίας αντοχής προς βάρος, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αεροσκαφών...

    Αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής λιθίου. Χρησιμοποιείται, ακόμη, κατά κύριο λόγο σε κράματα μεταφοράς θερμότητας και στις μπαταρίες και επίσης σε μερικούς σταθεροποιητές διάθεσης...

    Ιχνοποσότητες λιθίου βρίσκονται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάποια συγκεκριμένη ζωτικής σημασίας βιολογική λειτουργία που να εξυπηρετεί, εφόσον τα ζώα και τα φυτά βρίσκονται σε καλή υγεία και χωρίς το λίθιο..

    Όμως, τα κατιόντα λιθίου (Li+), που προέρχονται από διάφορα άλατα λιθίου, αποδείχθηκαν ότι είναι χρήσιμα ως φάρμακα σταθεροποίησης της διάθεσης (δηλαδή αντικαταθλιπτικά) και για τη θεραπεία αταξίας διπόλων, εξαιτίας των νευρολογικών αποτελεσμάτων των ιόντων αυτών στο ανθρώπινο σώμα..

    Οι ενώσεις του λιθίου δεν διαδραματίζουν φυσικό βιολογικό ρόλο και θεωρούνται μέτρια τοξικές. Τα κατιόντα λιθίου (Li+), με τη μορφή διαφόρων λιθιούχων αλάτων, αποδείχθηκαν χρήσιμα ως φάρμακα για τη σταθεροποίηση της διάθεσης και τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής, εξαιτίας των νευρολογικών επιπτώσεων των κατιόντων λιθίου στο ανθρώπινο σώμα..

    Mετά από γεωτρήσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τη διερεύνηση της συνέχειας των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή είναι πλούσια στο μέταλλο λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή στρωμάτων φωσφορικών αλάτων...

    Το πάχος των στρωμάτων κυμαίνεται από μισό έως έξι μέτρα και το βάθος τους απ’ την επιφάνεια της Γης, από 400 έως 500 μέτρα.

    Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μπορεί να γίνει άμεση εκμετάλλευση και άντληση.

    Υπενθυμίζουμε ότι το λίθιο είναι η σημαντική ουσία που αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως στα smartphones, στους φορητούς υπολογιστές αλλά, και στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα... Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται, μάλιστα, αύξηση της ζήτησης σε λίθιο λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

    Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τελικά η ξαφνική επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, να μην είναι τελικά τόσο ξαφνική, αφού υπάρχει ανεπάρκεια κοιτασμάτων λιθίου στις ευρωπαϊκές χώρες... ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΓΙΑΤΊ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ;;;

    Η χώρα είναι σε επιτροπεία, ΜΕ ΆΠΛΑ ΛΟΓΊΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΉ, σε μια χώρα σκλαβωμένη όποιος αντιστέκεστε και με οποιονδήποτε τρόπο αξίζει ΣΕΒΑΣΜΌ....

    Uros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση